Δ. Κουτσούμπας: Συμμετοχή στους αγώνες με το ΚΚΕ για να γίνει ο λαός ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων

Ογγ  της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας την Πέμπτη, είπε ότι η πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας της ΕΕ, η «πράσινη» μετάβαση, με την απολιγνιτοποίηση και τα χρηματιστήρια της ενέργειας, είναι στρατηγικές επιλογές που έχουν τη σφραγίδα της ΝΔ, όπως και πριν του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και έχουν οδηγήσει στην εκτίναξη των τιμών της ενέργειας και στην ακρίβεια, που επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τόνισε ότι για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας απαιτείται σύγκρουση με την πολιτική αυτή, αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας συμπεριλαμβανομένου του λιγνίτη, κατάργηση του Χρηματιστηρίου ενέργειας, με απόσυρση της χώρας από τις κυρώσεις της ΕΕ, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και την ηλεκτρική ενέργεια.

Πρόσθεσε ότι για την ανακούφιση των εργαζομένων και των συνταξιούχων από το μαρτύριο της ακρίβειας, απαιτείται ουσιαστική αύξηση μισθών και συντάξεων και κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των υποκλοπών, επισήμανε ότι μόνο το ΚΚΕ «ανέδειξε την ουσία ενός πολυπλόκαμου αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου από οδηγίες, κανονισμούς της ΕΕ και νόμους, το οποίο έχουν διαμορφώσει και διατηρήσει όλες οι έως τώρα κυβερνήσεις» με βάση το οποίο «έχει γενικευτεί η παρακολούθηση -και με κατασκοπευτικά λογισμικά- χιλιάδων ανθρώπων».

Είπε ότι «τα αλλεπάλληλα φιάσκο, τόσο στην Εξεταστική Επιτροπή-εξπρές, όπου όσοι προσήλθαν επικαλούνταν το απόρρητο, όσο και οι συνεχιζόμενες κακοστημένες θεατρικές παραστάσεις στη Θεσμών και Διαφάνειας δείχνουν ότι η ΝΔ που έχει λερωμένη τη φωλιά της, μαζί με τα άλλα κόμματα, επιμένουν στο “όλα στο σκοτάδι”».

Τόνισε ότι το ΚΚΕ πρότεινε μάρτυρες και αποκάλυψε στοιχεία για όλες τις υποθέσεις και ειδικά σε ό,τι αφορά τις υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο στην έδρα της ΚΕ του κόμματος στον Περισσό, σημειώνοντας ότι «όλα τα άλλα κόμματα λες και ήταν συνεννοημένα συνέβαλαν στο “θάψιμο” της υπόθεσης. Ειδικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ στην πρόταση του ΚΚΕ να κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες, συμβάλλοντας έτσι, μαζί με τη ΝΔ, στη συσκότιση της υπόθεσης».

Αναφορικά με την υπόθεση της «Κιβωτού» είπε ότι «οι σχετικές καταγγελίες επιβεβαιώνουν τη διαχρονική θέση του ΚΚΕ ότι η προστασία παιδιών, που έχουν στερηθεί τις οικογένειές τους, δεν μπορεί να αφήνεται στα χέρια των κάθε είδους ιδιωτών, ΜΚΟ, επιχειρηματιών, επαγγελματιών αναδόχων, άλλων “ευαγών ιδρυμάτων” και διαφόρων “φιλανθρώπων”».

Σημείωσε ότι διαχρονικά οι κυβερνήσεις υποχρηματοδοτούν και υποστελεχώνουν τις αντίστοιχες κρατικές δομές και υπηρεσίες, ενώ την ίδια στιγμή οι ιδιωτικές δομές παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος των κρατικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων.

«Οπωσδήποτε η αποκατάσταση των απροστάτευτων παιδιών σε μια ανάδοχη ή θετή οικογένεια είναι η καλύτερη επιλογή για τα περισσότερα παιδιά. Ταυτόχρονα, είναι αναγκαία η ύπαρξη σύγχρονων δημόσιων δομών προστασίας παιδιού, μέχρι την ένταξη του παιδιού σε τέτοιο ποιοτικό και ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για την ιδιαίτερη εμπλοκή της Θεσσαλίας, λόγω της αεροπορικής βάσης της Λάρισας και των έργων στο Στεφανοβίκειο, στη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, σημείωσε ότι «η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ μπορεί να φέρει τον κάλπικο τίτλο “αμυντική”, αλλά στην πράξη είναι μια επιθετική συμφωνία, που προβλέπει την αξιοποίηση της ελληνικής επικράτειας και των σχετικών στρατιωτικών υποδομών για τους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κατά άλλων λαών. Οι βάσεις εμπλέκονται στους πολέμους και επεμβάσεις, που διεξάγονται, όπως είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, ανάμεσα στο ευρω-ΝΑΤΟϊκό μπλοκ και στο υπό διαμόρφωση ευρασιατικό (Ρωσίας – Κίνας). Κι από τη στιγμή που εμπλέκονται, στοχοποιούνται από την αντίπαλη πλευρά με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον πληθυσμό της περιοχής και τη χώρα γενικότερα».

«Την ώρα, λοιπόν, που για 9 μήνες διεξάγεται αυτός ο πόλεμος σε ευρωπαϊκό έδαφος και υπάρχουν σενάρια διεύρυνσης και γενίκευσής του, ακόμη και με τη χρήση πυρηνικών όπλων, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τις εγκληματικές ευθύνες τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, που προετοίμασε αυτή τη συμφωνία, όσο και της ΝΔ που την υλοποίησε, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που τη χειροκρότησε», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι είναι «χάντρες για ιθαγενείς» τα όσα λέγονται για «αντισταθμιστικά» και οικονομικά «οφέλη» και τόνισε ότι είναι «χοντρό παραμύθι» ο ισχυρισμός πως «οι ξένες βάσεις αποτελούν αποτρεπτικό όπλο στην τουρκική επιθετικότητα».

«Προέχει για το λαό της Λάρισας, όλης της Θεσσαλίας και της Ελλάδας να δυναμώσει τη φωνή αντίστασης, την πάλη για την απεμπλοκή της χώρας από αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς, για να κλείσουν οι βάσεις και να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις κυβερνήσεις που τον πετούν πάνω στα “αναμμένα κάρβουνα” των ιμπεριαλιστικών πολέμων, πριν “τσουρουφλιστούμε” ανεπανόρθωτα», υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Με αφορμή την ομιλία του, αύριο Σάββατο σε εκδήλωση των οργανώσεων του ΚΚΕ στη Λάρισα ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι είναι σε εξέλιξη μεγάλο πολιτικό άνοιγμα του κόμματος και υπογράμμισε ότι «σήμερα η ανησυχία και ο προβληματισμός δεν μπορεί να είναι η αναμονή για το πότε ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών, αλλά συμμετοχή στους αγώνες, στο κίνημα, σε όλες τις μάχες με το ΚΚΕ για να γίνει ο λαός ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Άλλωστε είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο».

Είπε ότι το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους όσους καταλαβαίνουν πως «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά και το ΠΑΣΟΚ δεν τσακώνονται για την ουσία της σημερινής αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά για το ποιος και με ποιον στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα θα συνεχίσει και θα επεκτείνει αυτήν την πολιτική για την οποία όλοι έχουν τις δεσμεύσεις τους» και ταυτόχρονα «αναγνωρίζουν, επίσης, τη συνέπεια, τη μαχητικότητα την αξιοπιστία του ΚΚΕ».

«Η σκέψη τους αυτή μπορεί να γίνει απόφαση και η απόφασή τους αγωνιστική δράση σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας και στις εκλογές με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ», κατέληξε στη συνέντευξή του ο Δ. Κουτσούμπας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα