Δ. Κουτσούμπας: «Μαγειρεύονται» απαράδεκτες υποχωρήσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα

Για την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας μίλησε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “larissanet”.

Όπως δηλώνει, «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις αστικές κυβερνήσεις και προσθέτει ότι «μαγειρεύονται» απαράδεκτες υποχωρήσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα με τη λεγόμενη «συνδιαχείριση» του Αιγαίου.

Η λύση για τους λαούς βρίσκεται σε αυτό που διακηρύσσει το ΚΚΕ, μαζί με το ΚΚ Τουρκίας: Σεβασμός των συνόρων, των συνθηκών που τα καθορίζουν, κοινή πάλη ενάντια στον εθνικισμό, στις αστικές τάξεις και ιμπεριαλιστικές ενώσεις, που τα συμφέροντά τους αιματοκυλούν τους λαούς».

Καθώς το θερμόμετρο» στο πολιτικό σκηνικό ανεβαίνει, με την ένταση της σεναριολογίας για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «έχουν “φουντώσει” και τα προβλήματα των εργαζομένων, του λαού, τα οποία δεν λύνονται με τον ίδιο θεατή να παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά με τον ίδιο πρωταγωνιστή να διεκδικεί λύσεις».

Συνάμα τονίζει ότι «τα αστικά επιτελεία επεξεργάζονται διάφορα σενάρια για το ποιος μπορεί να κυβερνήσει με ποιον, αφού οι διαφορές μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απλά επιβεβαιώνουν τις στρατηγικές συγκλίσεις τους». «Αντί όμως ο λαός να ποντάρει στα από χέρι αντιλαϊκά σενάρια, μπορεί να γράψει το δικό του σενάριο κι αυτό γράφεται με δυνατό ΚΚΕ! Για να βάλει ένα φρένο, να κερδίσει ανάσες ανακούφισης και κυρίως για να ανοίξει τον δικό του δρόμο για τις δικές του ανάγκες» επισημαίνει ο γεν. γραμματέας του ΚΚΕ.

Κλείνοντας, στέλνει το δικό του μήνυμα στη νεολαία, εν όψει της επίσκεψής του – το επόμενο Σάββατο – στο Βόλο, όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση στο πλαίσιο της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ στις Νηές Μαγνησίας.

«Μαζί με τη σεναριολογία έχουν “φουντώσει” και τα προβλήματα των εργαζομένων, του λαού, τα οποία δεν λύνονται με τον ίδιο θεατή να παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά με τον ίδιο πρωταγωνιστή να διεκδικεί λύσεις».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα