Δ. Κουτσούμπας: Ιστορικά επικίνδυνη η Συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας

“Ιστορικά επικίνδυνη για τον λαό και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας” χαρακτήρισε τη Συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, δηλώνοντας, φυσικά, ότι το κόμμα του θα την καταψηφίσει.

“Είναι ιστορικές οι ευθύνες όσων την ψηφίσουν, αλλά και όσων την προετοίμασαν”, τόνισε, κάνοντας αναφορά “στον στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ”. Προσθέτοντας ότι αυτή τη Συμφωνία “θέλει να κομίσει ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που θα έχει (σ.σ. τη Δευτέρα) με τον Αμερικανό πρόεδρο”.

Ειδικά για το κυβερνητικό επιχείρημα περί θωράκισης της χώρας από την τουρκική επιθετικότητα, ο κ. Κουτσούμπας είπε πως “ούτε οι δικοί σας δεν σας πιστεύουν”, ενώ το χαρακτήρισε “ιστορικά πλήρως χρεοκοπημένο επιχείρημα, που χρησιμοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια”.

Επισήμανε δε, ότι η χώρα δένεται ακόμα περισσότερο στο ΝΑΤΟϊκό άρμα, διότι αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα μερίδων της άρχουσας τάξης της Ελλάδας.

Αναφορικά με το πανό που ανήρτησε το ΚΚΕ στην Ακρόπολη, με το σύνθημα “Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου”, είπε ότι είναι ένδειξη τιμής στην αγωνιστικότητα του λαού μας.

Ολοκλήρωσε άλλωστε την ομιλία του με τον στίχο του Γιάννη Ρίτσου “Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως και το τραγούδι”, κάνοντας λόγο για το “ελπιδοφόρο μήνυμα που στέλνουν οι σημερινές κινητοποιήσεις ενάντια στην επικύρωση της Συμφωνίας”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα