Δ. Κουτσούμπας: Ανοίγουν τον δρόμο για συνεχή επταήμερη εργασία

Επίθεση τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς τη Ν.Δ. με φόντο την αντιπαράθεσή τους για τα εργασιακά και την επταήμερη εργασία, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με «νόμους που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στους οποίους έχει συμφωνήσει η ΝΔ και άλλα κόμματα ανοίγει ο δρόμος για συνεχή 7ημερη εργασία» ανέφερε ο γενικό΄ς γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ μιλώντας στον Ant1.

«Ήδη έχει ξεκινήσει και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -και επικροτεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης- η διευθέτηση του ημερήσιου και του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως «αυτό που είχε λύσει η εργατική τάξη, το εργατικό κίνημα εδώ και 150 χρόνια για σταθερή εργασία, 8ωρο, σήμερα είναι επίκαιρο, αναγκαίο και απαραίτητο για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων».

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ σημείωσε πως «η κατάργησή της κυριακάτικης αργίας ξεκίνησε με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για κάποιες πόλεις και κάποιους κλάδους, όπως ο τουρισμός, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άρχισε η γενίκευσή της.

Αναφερόμενος στην 13η σύνταξη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κοροϊδεύει τον κόσμο καθώς είναι ένα επίδομα». «Το ζήτημα είναι ότι οι μειώσεις των συντάξεων όλα αυτά τα χρόνια είναι τεράστιες» παρατήρησε, συμπληρώνοντας ότι από αυτές τις περικοπές βγαίνουν τα «ματωμένα πλεονάσματα» τα οποία επικαλείται «ο κ. Τσίπρας χωρίς να ντρέπεται που ο λαός έχει ματώσει τόσα χρόνια με τις δικές του πολιτικές».

Ο κ. Κουτσούμπας ανακοίνωσε ότι το ΚΚΕ στο σχετικό νομοσχέδιο θα ψηφίσει “παρών” επί της αρχής «γιατί το νομοσχέδιο έχει πάρα πολλά άλλα άρθρα και τροπολογίες, οι οποίες δεν αφορούν τους συνταξιούχους, αλλά “έχουν τα “δωράκια”, τις επιδοτήσεις, τις φοροαπαλλαγές σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, καθώς και άλλα που το περιέχομενό τους και η ουσίας τους είναι απαράδεκτα». Διευκρίνισε ότι στα άρθρα που ανακουφίζουν, έστω και προσωρινά και στο ελάχιστο, εργαζόμενους, μισθωτούς και συνταξιούχους το ΚΚΕ θα ψηφίσει “ναι”, όπως κάνει σταθερά, σε άλλα θα ψηφίσει “παρών” και σε όσα είναι αντιλαϊκά θα ψηφίσει “κατά”.

Χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η κυβέρνηση καταθέτει το σχετικό νομοσχέδιο προεκλογικά, καθώς «το συζητά εδώ και δύο χρόνια, και το πηγαινοφέρνει ανάλογα με το πότε θα κάνει εκλογές». Εκτίμησε ότι οι εκλογές, σύμφωνα με όσα λέει ο Πρωθυπουργός, θα γίνουν το φθινόπωρο, εκτός αν προκύψουν αστάθμητοι παράγοντες που θα τον αναγκάσουν, όπως είπε, να επιταχύνει ή αν εκτιμήσει ότι μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου εκλογική νίκη πολώνοντας το κλίμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Ερωτηθείς αν βάζει στην ίδια ζυγαριά ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. είπε, μεταξύ άλλων, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «καθαρός αντίπαλος με συντηρητική, αντιδραστική θέση», για να προσθέσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει ιδανικά, οράματα, αξίες της αριστεράς, αλλάζει θέσεις, λέει χοντρά ψέματα στον ελληνικό λαό, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο του».

Ανέφερε επίσης ότι «ο κ. Τσίπρας πήγε στο Σιμπίου της Ρουμανίας και υπέγραψε μαζί με τους Όρμπαν, Κουρτς, Σαλβίνι, ψήφισμα για Σιδηρούν Παραπέτασμα, πράγμα που – όπως παρατήρησε – δεν είχε τολμήσει κανείς να το κάνει μέχρι τώρα. «Μέχρι πέρυσι ούτε η δική του κυβέρνηση. Πήγαιναν οι υπουργοί του και έθεταν βέτο σε αυτές τις συναντήσεις και φέτος ο κ. Τσίπρας έβαλε την τζίφρα του δίπλα σε αυτούς. Και μιλά εν ονόματι της πάλης, ενάντια στον φασισμό. Είναι κάλπικος ο αντιφασισμός του» πρόσθεσε.

Σχετικά Νέα