Δ. Καιρίδης: Παράνομο το αίτημα Τσίπρα στην ΑΔΑΕ με το οποίο ζήτησε πληροφορίες

“Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ για να τα συζητήσουμε όλα” ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης μιλώντας στην Ολομέλεια.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ως “χρεοκοπημένο πολιτικά” κόμμα, που εδώ και τέσσερα χρόνια “δεν μπορεί να αρθρώσει εναλλακτική πολιτική και νομίζει πως με μια εξωθεσμική παρέμβαση μπορεί να επηρεάσουν το επικείμενο εις βάρους του εκλογικό αποτέλεσμα”. “Ο ΣΥΡΙΖΑ”, είπε ο βουλευτής της ΝΔ έχει “δομικές και θεσμικές αμαρτίες” που “για να τις ξεπεράσει επενδύει σε τοξικότητα” και του καταλόγισε ότι “εργαλειοποιείτε τις Ανεξάρτητες Αρχές, που μέχρι χθες περιφρονούσατε και αποστρεφόσασταν”

Ο κ. Καιρίδης, χαρακτήρισε το αίτημα που κατέθεσε τον Δεκέμβριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα στην ΑΔΑΕ “είναι παράνομο, στο βαθμό που δεν ζητούσε πληροφορίες για τον ίδιο, αλλά για τρίτα πρόσωπα”.

Υποστήριξε ότι το αίτημα του κ. Τσίπρα “ήταν προσχηματικό για να δώσει το πρόσχημα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ να του δώσει πληροφορίες”. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, σημείωσε, “αντί να το απορρίψει το αίτημα Τσίπρα, δέχθηκε και του έδωσε πληροφορίες!” Τόνισε πως το Σύνταγμα και ο ιδρυτικός νόμος της ΑΔΑΕ “είναι απόλυτα ξεκάθαρα. Η ΑΔΑΕ έχει έναν και μόνο στόχο. Την προάσπιση του απορρήτου. Όλα τα υπόλοιπα ευγενή περί Δημοκρατίας αφορούν άλλους θεσμούς όπως την Δικαιοσύνη”. Αναρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, “πότε άλλοτε στο παρελθόν, η ΑΔΑΕ έδωσε προσωποποιημένες πληροφορίες σε πολιτικούς αρχηγούς;”

Παράλληλα ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη να απαντήσει σε αυτό που αναγράφηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” ότι “ζήτησε από μέλος της ΑΔΑΕ να αλλάξει την ψήφο του”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα