Δ. Αυγέρη: Ο Αλ. Τσίπρας έρχεται στη ΔΕΘ με πολλαπλή αποστολή

Η αναπληρώτρια τομεάρχης για θέματα Μακεδονίας–Θράκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»

Ο κ. Τσίπρας «έρχεται αυτή τη φορά (σ.σ. στη ΔΕΘ, το δεύτερο Σαββατοκύριακο της εκθεσιακής διοργάνωσης) με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πολλαπλή αποστολή, για να υπερασπιστεί το έργο που έχει παραχθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα περασμένα 4,5 χρόνια και να επισημάνει τι ενδεχομένως θα αποστερήσει από την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας η μη επανεκλογή του, του ίδιου ως πρωθυπουργού» υπογράμμισε η αναπληρώτρια τομεάρχης για θέματα Μακεδονίας–Θράκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Όπως είπε η κ. Αυγέρη, «ο ίδιος (σ.σ. ο κ. Τσίπρας) είχε επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον του και το είχε αποδείξει εμπράκτως και με την επιλογή αυτού του ιδιαίτερου συμβολισμού για τη δημιουργία του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, μία αποκεντρωμένη λειτουργία σε μια περίοδο που οι ηγέτες δεν θέλουν να αποκεντρώνουν τις εξουσίες, αλλά να τις συγκεντρώνουν -βλέπετε το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη. Από την άλλη ο κ. Τσίπρας θα ξεδιπλώσει και το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου προσωπικά για το επόμενο διάστημα».

Η κ. Αυγέρη, με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συσκέψεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς αλλά και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην 84η ΔΕΘ τόνισε: «Βασικά να καλωσορίσουμε στην πόλη μας και τον πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά θα ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ με την ιδιότητα του πρωθυπουργού. Περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και τις συναντήσεις που θα έχει με παραγωγικούς φορείς της πόλης και τις επαφές και τις ανακοινώσεις που θα γίνουν αν και λίγο πολύ το περίγραμμα μας το έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών όταν ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη και είχε τις επαφές στο Διοικητήριο και με την ηγεσία του υπουργείου και με το γραφείο του πρωθυπουργού και φυσικά με τους νεοεκλεγέντες δημάρχους».

Ερωτηθείσα για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αυγέρη ανέφερε ότι «χθες είχαμε αυτή τη συνάντηση. Βγήκαν τα έξι σημεία που κωδικοποιούν όλο αυτό που έχει προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα και τα βήματα που θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Στην ουσία πρόκειται για μια συζήτηση αναζήτησης νέου βηματισμού μετά από τις εκλογές. Το αν θα γίνει η εκλογή ή όχι ενός προέδρου από τη βάση θα μπορούσε να είναι και η κατάληξη όλης αυτής της ιστορίας. Νομίζω αδικούμε αυτή τη διαδικασία του ανοίγματος του κόμματος προς την κοινωνία ή μάλλον της αντιστοίχισής του με την κοινωνία».

Για το θέμα της ΔΕΗ, η κ. Αυγέρη είπε πως «ήρθε η κυβέρνηση της ΝΔ με μία προγραφή για την περίπτωση της ΔΕΗ. Είχε δημιουργήσει ένα κλίμα και προεκλογικά αλλά και όλο αυτό το διάστημα των πενήντα ημερών που έχουμε διανύσει με κυβέρνηση τη ΝΔ για να την απαξιώσει, να την αποψιλώσει και να προβάλλει ως μοναδικό σχέδιο σωτηρίας την αύξηση των τιμών της ΔΕΗ, την οποία στην ουσία θα επωμιστούν οι ίδιοι οι καταναλωτές, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα φτάσουν οι αυξήσεις εκεί γύρω στο 13% με 15% , το ίδιο και η επιβάρυνση που θα έχουν τα νοικοκυριά μεσαίας κλίμακας. Νομίζω ότι όλο αυτό ήταν αρκετά καλά ενορχηστρωμένο από τη ΝΔ για να προβάλλει ως μοναδική λύση την αύξηση των τιμολογίων και όλο αυτό που ακούγεται περί μείωσης του ΦΠΑ να υπενθυμίσουμε ότι είναι μια επιλογή από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Για την αναβίωση του θεσμού του Δημοσιογραφικού Συνεδρίου Σαμοθράκης που πρότεινε με επιστολή της προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ, η κ. Αυγέρη επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως «πρέπει να σταθούμε στο νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου» συμπληρώνοντας πως «η πρότασή μου να αναβιώσει το συνέδριο ίσως να ενισχυθεί σε σύγκριση με το παρελθόν. Θα μπορούσαν να αναπτύσσονται και να παρουσιάζονται διαφορετικές θεματικές σε διαφορετικές περιόδους του χρόνου (…) να κάνουμε ένα ευρωπαϊκό ζήτημα αυτό που βιώνει η Σαμοθράκη και ενδεχομένως δεν είναι ο μοναδικός ευρωπαϊκός χώρος που το υφίσταται».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα