Δ. Αυγέρη: Η μοναδική καλή υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον τόπο ο πρωθυπουργός είναι να φύγει

«Παραμένει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, να φύγει ο πρωθυπουργός των ψεμάτων. Θα είναι η μοναδική καλή υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον τόπο ο κ. Μητσοτάκης» τόνισε η Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στις 6» της ΕΡΤ στον απόηχο της πρότασης μομφής για τα Τέμπη.

«Ψέματα για τα Τέμπη, για τις υποκλοπές, για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού, ακόμα και για την καθημερινότητα των πολιτών που ασφυκτιούν από την ακρίβεια, από τη φτωχοποίηση, από την ανεργία» επεσήμανε.

Αναφερθείσα στο έγκλημα των Τεμπών, η Δώρα Αυγέρη τόνισε ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής «συνελήφθη» να ψεύδεται επανειλημμένα· στην Εξεταστική Επιτροπή αλλά και σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε λάβει ποτέ κάποιο έγγραφο με προειδοποιήσεις για κίνδυνο τραγικού συμβάντος στον Σιδηρόδρομο. «Απέδειξα παρουσιάζοντας την επιστολή του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Τσαλίδη -στην ίδια εκπομπή που είχε εμφανιστεί προηγουμένως ο κ. Καραμανλής- ότι υπήρξε γραπτή προειδοποίηση ενάμιση χρόνο πριν το δυστύχημα» ανέφερε η Δώρα Αυγέρη.

«Γιατί ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν εκλήθη στην Εξεταστική Επιτροπή παρά το γεγονός ότι μόλις την επόμενη ημέρα της κατάθεσης του κ. Καραμανλή ήρθε στο φως της δημοσιότητας η επιστολή του;» ρώτησε επίμονα η κυρία Αυγέρη τον βουλευτή της ΝΔ και πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, Δημήτρη Μαρκόπουλο, χωρίς να λάβει ουσιαστική απάντηση. «Δεν ήσασταν αμερόληπτος. Είχατε συγκεκριμένη κομματική αποστολή να συγκαλύψετε το έγκλημα» είπε στον κ. Μαρκόπουλο η Δώρα Αυγέρη.

«Το πουλόβερ της κυβέρνησης έχει αρχίσει να ξηλώνεται» υπογράμμισε σχολιάζοντας το πλήθος παραιτήσεων και αποχωρήσεων από την κυβέρνηση.

«Εκτός από τους δύο υπουργούς που έφυγαν πριν από δύο μέρες -τον Γιάννη Μπρατάκο και τον Σταύρο Παπασταύρου- παραιτήθηκε και η κυρία Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο. Απομακρύνθηκαν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού και ο κύριος Δημητριάδης αναγκάστηκε να παραιτηθεί για την υπόθεση των παρακολουθήσεων που είχαν επίκεντρο το Μαξίμου» ανέφερε η Δώρα Αυγέρη.

«Στα ψέματα της κυβέρνησης, να καταμετρηθούν και αυτά της κυρίας Κεραμέως, που κανονικά θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, αναλαμβάνοντας τουλάχιστον την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για τη διαρροή των δεδομένων» υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, η Δώρα Αυγέρη επεσήμανε την απομόνωση της ΝΔ και στη Βουλή κατά την πρόταση δυσπιστίας, αλλά κυρίως από την κοινωνία που «δεν αντέχει άλλο τα ψέματα και την προσπάθεια συγκάλυψης και αποποίησης ευθυνών».

«Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Ευρωεκλογές θα είναι αυτή που θα διαμορφώσει τους πολιτικούς όρους για να γίνει η πολιτική αλλαγή. Να είναι τέτοιο το εκλογικό αποτέλεσμα που και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι ενισχυμένος και ο κύριος Μητσοτάκης να αποδυναμωθεί ακόμα περισσότερο απ’ ό,τι έχει αποδυναμωθεί».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα