Δ. Αυγέρη: Έρχεται στη Θεσσαλονίκη να πέσει στο λάκκο που έσκαψε ο Μητσοτάκης

Στη Νέα Δημοκρατία ανακάλυψαν «ω του θαύματος!» τις ευεργετικές διατάξεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και ο Κ. Μητσοτάκης ανηφορίζει στη ΔΕΘ για «να τα ακούσει» από αυτούς με τους οποίους διαμόρφωσε το κλίμα διχασμού και έντασης, είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Πριν μία εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης είχε έρθει στην Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ, λέγοντας ότι «ήρθε για να ακούσει» ενόψει των εγκαινίων της Έκθεσης, αλλά όπως είπε η κ. Αυγέρη «μάλλον ήρθε γιατί πρέπει να τα ακούσει, από αυτούς με τους οποίους είχε διαμορφώσει κλίμα διχασμού και έντασης όλο το προηγούμενο διάστημα, επενδύοντας στο Μακεδονικό και την Συμφωνία των Πρεσπών για να βγει κυβέρνηση -και μετά να ξεχάσει και αυτά που έλεγε και αυτά που έκανε η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης ως κυβέρνηση και πρωθυπουργός αντίστοιχα».

Πλέον «πέφτουν στον λάκκο που οι ίδιοι έχουν σκάψει, με όλο αυτό το κλίμα που έχουν διαμορφώσει το προηγούμενο διάστημα, την ένταση που άφησαν «προίκα» στην Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα … τώρα, «ω του θαύματος!» ανακαλύπτουν τις ευεργετικές διατάξεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και το πόσο σημαντική θα μπορούσε να είναι, όχι μόνο για τις δύο χώρες, αλλά και την ευρύτερη Βαλκανική», συνέχισε η ίδια. «Τους καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα για την οποία δούλεψε πάρα πολύ σκληρά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας μη υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος -γιατί αυτό είναι το πατριωτικό καθήκον, το τι προίκα αφήνεις στη χώρα. Και τώρα φαίνεται τι προίκα άφησε η Συμφωνία των Πρεσπών και η επιλογή μεγάλου πολιτικού ρίσκου για την τότε κυβέρνηση, αλλά πολύ μεγάλης εθνικής απόδοσης».

«Τα πράγματα είναι απλά», όπως τόνισε για το σημερινό τοπίο, «η καθημερινότητα είναι που οδηγεί και τα προβλήματα των ανθρώπων. Και από αυτά δεν μπορεί να ξεφύγει ο κ. Μητσοτάκης … τώρα ανηφορίζει ως πρωθυπουργός, το Σάββατο θα μιλήσει ως πρωθυπουργός, εδώ πρέπει τώρα να μας πει ποιο σχέδιο παρουσιάζει για την χώρα και τον συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο της Βόρειας Ελλάδας. Τώρα, που του τελείωσαν και τα ψευτοεπιχειρήματα. Αν θα μπορέσει να επενδύσει σε κάτι άλλο, π.χ. στο προσφυγικό; Ούτε αυτό του βγαίνει. Γιατί αλλιώς είχε επενδύσει στην ρητορική του μίσους και του ρατσισμού όταν ήταν αντιπολίτευση και πάλι τώρα η ΝΔ και η κυβέρνησή της πέφτουν στον ίδιο λάκκο που είχαν σκάψει…».

Σχετικά Νέα