

H κοινοβουλευτική έρευνα για την κατάρρευση της Credit Suisse θα κρατήσει τους φακέλους της κλειστούς για 50 χρόνια, ανέφερε σήμερα το Reuters, επικαλούμενο την εφημερίδα Aargauer Zeitung.
Η ερευνητική επιτροπή θα παραδώσει τα αρχεία της, τα οποία περιλαμβάνουν καταθέσεις μαρτύρων και έγγραφα στα Ελβετικά Ομοσπονδιακά Αρχεία μετά από πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τα συνήθη 30 χρόνια, ανέφερε η εφημερίδα.
Η Ελβετική Εταιρεία Ιστορίας εξέφρασε ανησυχίες για το μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον πρόεδρό της Sacha Zala να απευθύνει επιστολή στην επικεφαλής της επιτροπής, Isabelle Chassot.
“Εάν οι ερευνητές θελήσουν να διερευνήσουν επιστημονικά την τραπεζική κρίση του 2023, η πρόσβαση στα αρχεία της CS θα ήταν ανεκτίμητη”, έγραψε ο Zala, σύμφωνα με την εφημερίδα.
“Ιδανικά, θα πρέπει να είναι δυνατή η διασφάλιση και η πρόσβαση στο αρχείο μετά την παρέλευση μιας κατάλληλης περιόδου προστασίας και, εάν είναι απαραίτητο, υπό όρους ιστορικής έρευνας”, πρόσθεσε.
Η έρευνα θα επικεντρωθεί στις δραστηριότητες της ελβετικής κυβέρνησης, της χρηματοπιστωτικής ρυθμιστικής αρχής και της κεντρικής τράπεζας κατά την πορεία προς την έκτακτη εξαγορά της Credit Suisse από την UBS τον Μάρτιο.
Σχετικά Νέα
Μεξικό: Η πρόεδρος Σέινμπαουμ απορρίπτει το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης σε μεξικανικό έδαφος για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ επανέλαβε χθες Παρασκευή ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε.
Η πρόεδρος του Μεξικού απορρίπτει το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ επανέλαβε χθες Παρασκευή ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε.
Γαλλία: Ο πρόεδρος του Λιβάνου θα επισκεφθεί το Παρίσι στις 28 Μαρτίου για συνάντηση με τον Μακρόν
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι στις 28 Μαρτίου θα δεχθεί.
Σερβία: Συλλαλητήριο διοργανώνουν σήμερα οι φοιτητές στο Βελιγράδι
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Βελιγραδίου, το βράδυ της Παρασκευής, για να.