

Σε ρυθμούς κανονικότητας έχει επιστρέφει και το Άγιο Όρος, το οποίο μάλιστα εδώ και περίπου έναν μήνα (από την Τρίτη 11 Μαΐου) έχει επιτρέψει, υπό προϋποθέσεις, την είσοδο επισκεπτών.
Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του Όρους, επιτρέπεται η έκδοση μόνο ειδικών διαμονητηρίων με ανώτατο όριο ατόμων ημερησίως, ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση των προσκυνητών σε άλλο, πλην του προσκαλούντος, Ιερού Καθιδρύματος.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το GRTimes, εξακολουθεί να επιβάλλεται η διενέργεια προληπτικών ελέγχων με rapid test στα λιμάνια εισόδου του Αγίου Όρους (Ουρανούπολη, Τρυπητή και Ιερισσό) σε κάθε εισερχόμενο και είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που εντοπίζεται κάποιος θετικός στον ιό αναφέρει μιλώντας στο Grtimes ο Διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος παράλληλα επισημαίνει ότι τα κρούσματα και εντός του Όρους έχουν ελαχιστοποιηθεί, όπως άλλωστε, έχει συμβεί και στην υπόλοιπη χώρα.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρτίνο ήδη καταφθάνουν στην Αθωνική Πολιτεία οι πρώτοι προσκυνητές, οι οποίοι πέρα από το rapid test, στο οποίο υποβάλλονται στις πύλες εισόδου, δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε pcr test ούτε να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όπως τονίζει, κάποιες Μονές εντός δεν δέχονται ακόμη επισκέπτες, για αυτό και οι ενδιαφερόμενοι συνίσταται να επικοινωνούν με τις Ιερές Μονές για την φιλοξενία τους.
Υπενθυμίζεται πως το Άγιο Όρος είχε τεθεί υπό καθεστώς lockdown τον περασμένο Μάρτιο, καθώς είχαν παρουσιαστεί πολλά κρούσματα κορωνοϊού, ενώ μάλιστα ένας 76χρονος μοναχός που νόησε έχασε τη ζωή του.
Σχετικά Νέα
Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης στο φαράγγι της Σαμαριάς για νεαρό άνδρα που τραυματίστηκε σε πτώση
Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη από διασώστες πυροσβέστες στο Φαράγγι Σαμαριάς, στα Χανιά. Άνδρας.
Βόλος: Φωτιά σε σκάφος στην προβλήτα του λιμανιού
Φωτιά ξέσπασε σε σκάφος που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Βόλου. Η φωτιά σύμφωνα.
Θεσσαλονίκη: Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια Μαλγάρων, καθώς επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιστροφή των εκδρομέων που εγκατέλειψαν τη Θεσσαλονίκη για να περάσουν.
Τραγωδία στο Πειραιά: 19χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα
Ο 19χρονος ανασύρθηκε από την παραλία Βοτσαλάκια στον Πειραιά χωρίς τις αισθήσεις του Σύμφωνα.