

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού παγκοσμίως ξεπέρασε σήμερα τα 90 εκατομμύρια, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, με τις χώρες να σπεύδουν να προμηθευτούν εμβόλια και να παρατείνουν ή να επαναφέρουν τα περιοριστικά μέτρα ώστε να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού.
Το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος εμφανίστηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νότια Αφρική και εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο.
Ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες και σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων καταγράφηκε τις τελευταίες 48 ημέρες, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.
Η Ευρώπη, η οποία έγινε η πρώτη περιοχή που ανέφερε την περασμένη εβδομάδα 25 εκατομμύρια κρούσματα, παραμένει και η περισσότερο πληγείσα παγκοσμίως και ακολουθεί η Βόρεια και η Λατινική Αμερική με 22,4 εκατομμύρια και 16,3 εκατομμύρια αντίστοιχα.
Η Ευρώπη άλλωστε έχει καταγράψει περίπου το 31% από το 1,93 εκατομμύριο θανάτους παγκοσμίως.
Το Ηνωμένο Βασίλειο, η περισσότερο πληγείσα χώρα στην Ευρώπη, ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια κρούσματα την περασμένη Παρασκευή.
Η χώρα βρίσκεται στη διαδικασία εμβολιασμού των πιο ευάλωτων πολιτών μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου και σχεδιάζει μέχρι το φθινόπωρο να έχει εμβολιάσει όλους τους ενήλικες.
Για τον έλεγχο της εξάπλωσης της νέας παραλλαγής του ιού οι χώρες έχουν ξεκινήσει την επέκταση των περιορισμών των μετακινήσεων και το κλείσιμο της εστίασης και του λιανεμπορίου.
Στη Γερμανία η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφώνησαν, για πρώτη φορά, την περασμένη εβδομάδα στον περιορισμό των μη απαραίτητων ταξιδίων για τους πολίτες στις περισσότερο πληγείσες περιοχές της χώρας έπειτα από την αποτυχία σημαντικής μείωσης των κρουσμάτων μετά την επιβολή lockdown τον Δεκέμβριο.
Οι γαλλικές αρχές επέβαλαν μια αυστηρότερη απαγόρευση της κυκλοφορίας, που θα ξεκινάει νωρίτερα το απόγευμα, στην Μασσαλία μετά την ανακοίνωση από τις αρχές ότι εντοπίστηκε στην πόλη το μεταλλαγμένο στέλεχος που είχε εμφανιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι ΗΠΑ, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, κατέγραψε την Τετάρτη τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων –πάνω από 4.000 μέσα σε μια ημέρα.
Η χώρα έχει αναφέρει πάνω από 22 εκατομμύρια κρούσματα του ιού από την έναρξη της πανδημίας, καταγράφοντας κατά μέσο όρο 245.000 νέες μολύνσεις ημερησίως την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.
Στην Ασία, η Ινδία ξεπέρασε τους 150.000 θανάτους την περασμένη Τρίτη και έγινε η τρίτη χώρα παγκοσμίως που έσπασε το μακάβριο αυτό φράγμα.
Η χώρα αυτή της νότιας Ασίας έχει εγκρίνει τη χρήση δύο εμβολίων κατά της COVID-19 και θα ξεκινήσει τους εμβολιασμούς από τις 16 Ιανουαρίου αρχής γενομένης από τα περίπου 30 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα υγείας και στην πρώτη γραμμή.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νότιας Κορέας ξεκίνησαν την προεκλογική τους εκστρατεία
Οι διεκδικητές της προεδρίας στη Νότια Κορέα ξεκίνησαν σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία με.
«Βουτάνε» οι μετοχές φαρμακευτικών μετά το σχέδιο Τραμπ για μείωση τιμών 80%
Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των φαρμακευτικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο μετά τη.
Η Πολωνία κλείνει προξενείο της Ρωσίας, αφού κατηγόρησε τη Μόσχα για δολιοφθορά
Το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο ενός προξενείου της Ρωσίας, αφού.
Η Ουγγαρία ακυρώνει συνομιλίες με την Ουκρανία για τα δικαιώματα μειονοτήτων
Η Ουγγαρία ακύρωσε συνάντηση με την Ουκρανία, με τη συμμετοχή ειδικών στα δικαιώματα μειονοτήτων,.