Χρυσός: Σε νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο όλων των εποχών η τιμή του -Τι λένε οι αναλυτές

Σε νέο ιστορικό υψηλό επίπεδο όλων των εποχών “σκαρφάλωσε” σήμερα η τιμή του χρυσού λόγω των προσδοκιών ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, Fed θα μπορούσε να επιτύχει την πρώτη της μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία του investing.com, η τιμή του χρυσού διαμορφώθηκε σήμερα στις 2.10 μμ ώρα Ελλάδα στα 2.269, 30 δολάρια ανά ουγγιά καταγράφοντας μια αύξηση της τάξεως του 1,38%. Νωρίτερα το Reuters.com ανέφερε πως οι τιμές spot του χρυσού αυξήθηκαν κατά 1% και ανήλθαν στα 2.254,71 δολάρια ανά ουγγιά ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξήθηκαν κατά 1,7% και διαμορφώθηκαν στα 2.275,60 δολάρια.

 

Χρυσός: Τι λένε οι αναλυτές για την τιμή του

Για την τιμή του χρυσού μίλησε ο αναλυτής της UBS, Giovanni Staunovo στο Reuters. To ελαφρώς χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού των ΗΠΑ από το αναμενόμενο που ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή δείχνει τις προοπτικές για τη μείωση των επιτοκίων από τη Fed στα μέσα του έτους είπε ο Staunovo. Παράλληλα επισημαίνεται πως η τιμή του χρυσού έχει αυξηθεί περισσότερο από 9% μέχρι στιγμής λόγω της αυξημένων προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από τη Fed, της ζήτησης για ασφαλή επένδυση αλλά και λόγω του ότι οι κεντρικές τράπεζες το αγόρασαν εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα