Χρυσός: Κέρδη άνω του 2% στην εβδομάδα

Σταθερές έμειναν οι τιμές του χρυσού την Παρασκευή, σημειώνοντας άνοδο σε εβδομαδίαια βάση, εν μέσω πτώσης του δολαρίου και της απόδοσης των κρατικών ομολόγων, αφού έχουν τονωθεί οι προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ολοκληρώσει τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

Ο χρυσός spot έμεινε σχεδόν αμετάβλητος στα 1.981,81 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ενδοσυνεδριακά σκαρφάλωσε σε υψηλό δύο εβδομάδων. Στην εβδομάδα ο χρυσός κέρδισε 2,2%. Μικρή μεταβολή και για τα futures του χρυσού στα 1.987,00 δολάρια.

“Είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει ο χρυσός να κινείται ανοδικά, αλλά οι τιμές πρέπει να υποχωρήσουν ελαφρώς πριν την επόμενη φάση του ράλι, και ίσως δοκιμάσουν το επίπεδο των 2.000 δολαρίων”, παρατήρησε ο Everett Millman, αναλυτής της Gainesville Coins.

“Τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα εδραίωσαν την πεποίθηση ότι η Fed πιθανότατα έχει τελειώσει με τις αυξήσεις των επιτοκίων, γεγονός που ευνοεί τον χρυσό”, πρόσθεσε.

Η αγορά προεξοφλεί πλέον μειώσεις των επιτοκίων ήδη από τον Μάιο του 2024, αφού τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή έδειξαν επιβράδυνση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Το δολάριο βρισκόταν σε τροχιά εβδομαδιαίας πτώσης, ενώ η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχωρεί επίσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα