

Υποτιμά τη νοημοσύνη όλων να λέμε ότι υπάρχει άλλος τρόπος φύλαξης, δήλωσε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη.
“Μακάρι σε μερικά χρόνια η αστυνομία να μη χρειάζεται στα πανεπιστήμια. Από θέση αρχής κανένας δεν θέλει να βλέπει την αστυνομία στα πανεπιστήμια. Ούτε η ίδια αστυνομία το θέλει. Όπως όμως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση είναι η ύστατη καταφυγή καθώς το σύστημα δεν λειτουργεί”.
Με αυτές τις φράσεις ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δικαιολόγησε την ίδρυση «πανεπιστημιακής αστυνομίας», όπως αυτή εισάγεται με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση προσθέτοντας πως «η ικανότητα των πρυτανικών αρχών να εφαρμόσουν ένα σύστημα προστασίας και ασφαλείας δεν έχει αποδειχθεί».
Προκάλεσαν μάλιστα αίσθηση οι αναφορές του κ. Χρυσοχοΐδη στους πρυτάνεις καθώς από πολλούς ερμηνεύτηκε ως αιχμή εναντίον τους η φράση πως “εθίστηκαν στην απειλή της κακοποίησης”. ” Η υπόθεση του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου αφύπνισε και συγκλόνισε. Το “ως εδώ” μαρτυρεί την ομόθυμη κατακραυγή. Συνιστά ντροπή όχι για τους πρυτάνεις αλλά για την πολιτεία διαχρονικά” είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης προσθέτοντας ότι οι πρυτάνεις είναι ακαδημαϊκοί και δεν είναι δουλειά τους η αντιμετώπιση της βίας. “Σήμερα το να λέμε ότι μπορεί να γίνει αλλιώς η φύλαξη υποτιμά τη νοημοσύνη”.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι τα πανεπιστήμια έχουν το αυτοδιοίκητο, αλλά πρέπει να υπάρχει έλεγχος. «Έχουν αποτύχει στην αντιμετώπιση της βίας με πρώτα θύματα τους ίδιους. Είναι μία τρύπα στο κράτος δικαίου και η πολιτεία είναι δύο φορές υπεύθυνη αν καθίσει με σταυρωμένα χέρια. Αυτή είναι η πραγματικότητα για το επίμαχο θέμα» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης και συμπλήρωσε: «Η πλειοψηφία των πανεπιστημιακών, τα κόμματα αντιδρούν στο νόμο και η πλειοψηφία των πολιτών, με περισσότερους από τους μίσους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης συμφωνούν. Ο κόσμος ξέρει, ζει και αντιλαμβάνεται».
Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις για την απαγόρευση συναθροίσεων. «Ο νόμος για τις συναθροίσεις θεωρήθηκε casus belli. Τι έγινε τελικώς; Εμποδίστηκε κάνεις να διαδηλώσει; Εμποδίστηκαν μόνο οι 50-100 να κλείνουν τους δρόμους. Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια ή έχουμε το θάρρος να λύσουμε επιτέλους το θέμα, γιατί το θέμα αυτό δεν αντέχεται άλλο και η δημοκρατική μας συνείδηση δεν αντέχει τον ευτελισμό» κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Πηγή:real.gr
Σχετικά Νέα
ΠτΔ για εκδημία Πάπα: «Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας»
Την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε με συλλυπητήρια δήλωσή.
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.
Α. Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: «Επέλεξε να γίνει η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, των φτωχών και των κατατρεγμένων»
Τη βαθιά του «θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς και όχι μόνο» για τον θάνατο του.
Ν. Κακλαμάνης για 21η Απριλίου: Η Δημοκρατία μας υπέστη μία μεγάλη πληγή η αιμορραγία της οποίας οδήγησε έως μία εθνική τραγωδία στην Κύπρο
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή το προ 58ετίας πραξικόπημα.