

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον Αλέξη Χαρίτση, μετά την διαρροή των αποτελεσμάτων των εγκληματολογικών ερευνών στην κατάληψη Ματρόζου στο Κουκάκι.
Από τις έρευνες δεν προέκυψε η ύπαρξη DNA των γιων του Δημήτρη Ινδαρέ, οι οποίο, μαζί με τον πατέρα τους ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν από την αστυνομία μέσα στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη γειτονική κατάληψη.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι τα αποτελέσματα εκθέτουν και την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης που «έσπευσαν να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς του συγκεκριμένου υπουργού, αγνοώντας επιδεικτικά όλες τις μαρτυρίες των θυμάτων της αστυνομικής επίθεσης και των περίοικων».
Στην ανακοίνωσή του ο Α. Χαρίτσης σημειώνει ότι «τα ψεύδη περί δήθεν συμμετοχής των υιών του κ. Ινδαρέ στη συγκεκριμένη κατάληψη, που διέσπειρε το γραφείο τύπου του υπουργού με επίσημα δελτία τύπου προκειμένου να δικαιολογήσει τις αθλιότητες των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο σπίτι του σκηνοθέτη, κατέρρευσαν με πάταγο. Η έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας δεν εντόπισε DNA των υιών του σκηνοθέτη Δ. Ινδαρέ στον χώρο της κατάληψης».
Καταλήγοντας αναφέρει «τόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης όσο και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι στηρίζει πλήρως τον υπουργό του, είναι πλέον υποχρεωμένοι να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις. Οφείλουν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για τον εξευτελισμό ανυποψίαστων ανθρώπων και για την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου».
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Χωρίς πολιτική αλλαγή, με τη σημερινή κυβέρνηση που υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς, η χώρα δεν θα σηκώσει κεφάλι
«Με ανοιχτά μάτια ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να πάει η.
Σ. Φάμελλος: Δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης
«Προχωράμε για το Συνέδριο δηλώνοντας την κοινή μας βούληση για την κοινωνική και πολιτική.
Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα τη Σαντορίνη, όπου πραγματοποίησε.
Συνεργασία για τα Τέμπη με την Πλεύση Ελευθερίας προανήγγειλε ο Στ. Κασσελάκης – Κωνσταντοπούλου: «Εφόσον οι βουλευτές του στηρίξουν την πρόταση μας θα το προωθήσουμε»
Συνεργασία με την Ζωή Κωνσταντοπούλου για το θέμα των Τεμπών προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης,.