Χρυσή Αυγή: Στο δικαστήριο Μπαρμπαρούσης- Ματθαιόπουλος

Με αγορεύσεις συνεχίζεται η διαδικασία για τη χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση των καταδικασθέντων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Συνοδευόμενος από τον πατέρα του μπήκε στη δικαστική αίθουσα ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Ο συνήγορος του Κ. Μπαρμπαρούση είπε πως οι γονείς του καταδικασθέντα βουλευτή δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τον γιο τους και έχουν ανάγκη τη βοήθειά του.

Στην κατάθεσή του ο πατέρας του Κων. Μπαρμπαρούση, άνδρας ηλικιωμένος με αναπηρία στα μάτια, είπε: «Ασχολείται με τα χωράφια, τα καλλιεργεί βοηθάει εμένα και τη μητέρα του, μένει μαζί μας. Έχει χωρίσει και τα τρία παιδιά του είναι με τη μητέρα, ηλικίας 10, 9 και 8. Βοηθάμε και εμείς καμιά κότα κανένα αυγό η γιαγιά….».

Πρόεδρος: Αν εκτίσει την ποινή του τι θα αλλάξει;

Μάρτυρας: Εγώ είμαι τελειωμένος, απέχω από το Αγρίνιο 40 χιλιόμετρα.

Πρόεδρος: Όταν ήρθε στην Αθήνα σαν βουλευτής, εσάς ποιος σας κοίταγε;

Μάρτυρας: Το 2017 δεν είχα πρόβλημα. ….Έχω πρόβλημα με τα μάτια μου και η γυναίκα μου έχει προβλήματα υγείας, είναι 63 ετών.

Μετά την κατάθεσή του ο μάρτυρας αποχώρησε από το δικαστήριο με τη βοήθεια του γιου του Κων. Μπαρμπαρούση

Ο Κων. Μπαρμπαρούσης μάλιστα ρώτησε την πρόεδρο αν μπορεί να αποχωρήσει και εκείνη του απάντησε:

«Ε τι να σας πω; Είστε κατηγορούμενος και μετά από 5,5 χρόνια σας βλέπουμε σήμερα …»

Στο δικαστήριο βρίσκεται και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο μόνος από το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων.

Σχετικά Νέα