Χρηστίδης: Είναι η ώρα να εκφραστεί δυναμικά και σθεναρά η νέα γενιά -Θέλω να γίνουμε Κίνημα ξανά

“Πιστεύω στην πολιτική που αλλάζει την ζωή μας προς το καλύτερο. Πιστεύω στους πολίτες που αφήνουν στην άκρη τα δευτερεύοντα και παλεύουν για τον διπλανό τους, βλέποντας τη μεγάλη εικόνα. Αυτό έμαθα δίπλα στη Φώφη Γεννηματά. Και πιστεύω στην ενότητα, την ανανέωση και τη διεύρυνση της παράταξης από κάτω προς τα πάνω, με ειλικρίνεια και σχέδιο” τονίζει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξή του στο pontiki.gr.

“Η υποψηφιότητα μου στηρίζεται σε όλους εκείνους, τους καθημερινούς ανθρώπους κάθε γενιάς, που έχουν όνειρα και ελπίζουν σε κάτι νέο και διαφορετικό” αναφέρει, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων ότι “η πολιτική δεν μπορεί να είναι κάτι αόριστο, δεν μπορεί να έχει ταυτιστεί με τους χείριστους των χαρακτηρισμών και να περιμένουμε να αλλάξει έτσι την κοινωνία”.

“Εγώ θέλω να αποκαταστήσω τη φήμη της πολιτικής και να θέσω σε πρώτο πλάνο θέματα ουσίας για όλους μας. Η ανεργία κυρίως στους 18-35 και κυρίως στις γυναίκες, μισθοί πενιχροί, ενοίκια στα ύψη, συντάξεις αναξιοπρεπείς, φορολογούμενοι που πληρώνουν χωρίς αντίκρισμα στην υγεία ή την παιδεία, κακή ποιότητα ζωής, καθόλου ελεύθερος χρόνος, χαμηλές προσδοκίες. Αυτά τα θέματα απασχολούν την κοινωνία και εγώ θέλω να τα επιβάλω στον δημόσιο διάλογο και να προσδιοριστούμε ως η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική παράταξη της χώρας που δίνει λύσεις και έχει ξεκάθαρες θέσεις”. Ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ζητήματα, όπως οι έμφυλες ανισότητες, η προστασία της μητρότητας, και η εξασφάλιση των νέων μητέρων, ως προτεραιότητά του, παράλληλα με “τον ηλικιακό ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι νεότεροι αυτή τη στιγμή, η σύγκρουση γενεών που έχει δημιουργηθεί και καλλιεργηθεί μέσα και απ’ το κοινωνικοοικονομικό μας σύστημα”, προσθέτοντας: “Φυσικά και δεν μπορώ να παραλείψω τον σχεδιασμό διανομής των χρημάτων στο ταμείο ανασυγκρότησης”.

“Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν εσκεμμένα παραλειφθεί απ’ τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Όλα αυτά οφείλουμε να τα αναδείξουμε χωρίς φόβο και πάθος, ώστε να μάθει ο κόσμος το πώς και γιατί γίνονται, και ποιο το δικό μας σχέδιο-απάντηση” αναφέρει επίσης ο Π. Χρηστίδης.

Ως προς την επαναφορά του ονόματος ΠΑΣΟΚ και των συμβόλων του, είπε: “Νιώθω τη συναισθηματική και συμβολική αξία του, αλλά αμέσως μετά τις εκλογές θα ακολουθήσει συνέδριο κι εκεί δημοκρατικά κι ανοιχτά θα τεθούν όλα αυτά στους συνέδρους του κινήματός μας. Θέλω να γίνουμε Κίνημα ξανά, γιατί έχουμε χάσει το “Κ” του ΠΑΣΟΚ”.

Υπογραμμίζει ότι “είναι η ώρα να εκφραστεί δυναμικά και σθεναρά η νέα γενιά”, ενώ απαντώντας στην ερώτηση τι είναι “προοδευτική διακυβέρνηση” είπε: “Προοδευτική διακυβέρνηση σημαίνει το Κίνημα μας πρωταγωνιστής ξανά. Αυτός είναι ο δρόμος των ρήξεων με τη συντήρηση, τον πελατειασμό, τις αδικίες”.

Τόνισε ακόμα, ότι “η αυτονομία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τα επόμενα βήματα”.

Τέλος, ερωτηθείς “τι κρατά από την Φώφη Γεννηματά” της οποίας ήταν στενός συνεργάτης, απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι “ήταν η ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής και αυτή είναι η διαρκής πολιτική της παρακαταθήκη. Η πίστη στο “εμείς” και όχι στο εγώ, στη μεγάλη εικόνα και όχι στην ίντριγκα. Ήταν ο τρόπος που μας έμαθε να κοιτάμε τα πράγματα. Κατάφερε, σε έναν χώρο στον οποίο ελάχιστοι είχαν δώσει προοπτική, να την ξαναστήσει μαζί με δύναμη και ενότητα, ανανέωση και δυναμική. Σε αυτόν τον δρόμο που άνοιξε, περπατάμε όλοι”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα