Χρηστίδης: Άργησε πολύ η Κυβέρνηση με το θέμα της Σαμοθράκης

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Πάυλος Χριστίδης τόνισε πώς τρία θέματα προκύπτουν από τα γεγονότα στη Σαμοθράκη:

Πρέπει να δούμε ως Ελλάδα τί θα κάνουμε με τα λιμάνια μας γιατί χρειάζεται μια πολύ μεγάλη αλλαγή. Έχουμε το πολύ μεγάλο πρόβλημα της Σαμοθράκης, μην ξεχνάμε ότι ακόμα και στην Σαντορίνη αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια, διότι υπάρχει ένα λιμάνι το οποίο έχει καταστραφεί τα προηγούμενα χρόνια. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν σε όλη την χώρα και πρέπει να δούμε πώς θα εκμεταλλευτούμε αυτούς τους χώρους οι οποίοι θα δώσουν μια πολύ διαφορετική εικόνα και στον τουρισμό μας.

Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν εταιρίες οι οποίες εφάρμοσαν καλές πρακτικές, άφησαν στην άκρη το κέρδος για να πάνε να συνεισφέρουν εκεί, να βοηθήσουν στην αποσυμπίεση της κατάστασης. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να λεχθεί γιατί δείχνει και ένα κοινωνικό ενδιαφέρον γύρω από μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Η σύσκεψη του μισού Υπουργικού

H κυβέρνηση της ΝΔ άργησε. Έκανε 10 μέρες αργότερα τη σύσκεψη του μισού υπουργικού συμβουλίου. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να δει ως κυβέρνηση. Έπρεπε να έχει πολύ πιο γρήγορα αντανακλαστικά διότι σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, ένα τετραήμερο το οποίο ήταν πολύ έντονο, εγκλωβίστηκαν άνθρωποι, επιχειρηματίες έχασαν τη δυνατότητα να δουλέψουν μέσα στην καρδιά του δεκαπενταύγουστου.

Χριστίδης: Να ξεκαθαρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τι θέλει να κάνει

«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ακόμα αποτυπώσει την στρατηγική που θέλουν να ακολουθήσουν. Δεν έχουν πολιτική ταυτότητα και αυτό είναι κάτι το οποίο είδαμε τα τελευταία 4,5 χρόνια που ήταν κυβέρνηση» τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης. «Και φυσικά το έχουμε δει και την περίοδο μετά από την ήττα του στις εκλογές. Είναι κάτι που μένει να φανεί και το επόμενο χρονικό διάστημα. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε πολιτική ταυτότητα. Θα την αποτυπώσουμε πολύ καθαρά και στη συνδιάσκεψη που θα κάνουμε για τη σοσιαλδημοκρατία το φθινόπωρο».

Χρηστίδης: Εχουμε μάθει να κολυμπάμε

«Έχουμε μάθει εμείς να κολυμπάμε ανάμεσα στα πιράνχας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4,5 χρόνια και ξέρουμε να κολυμπάμε καλά. Θα αναμετρηθούμε με όρους αρχών, αξιών, ιδεών, για το ποιος εκφράζει αυθεντικά την προοδευτική παράταξη. Μπροστά μας έχουμε πολύ μεγάλες προκλήσεις, έχουμε τον εκλογικό νόμο, έχουμε τον τρόπο με τον οποίο η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε πολύ μεγάλες αλλαγές. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει. Λέει ότι θα μετασχηματίσει το κόμμα του και θα κοιτάξει προς μια άλλη κατεύθυνση και ο κ. Σκουρλέτης βγαίνει και αμφισβητεί ευθέως την κατεύθυνση αυτή λέγοντας ότι δε θέλει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε κεντροαριστερά ούτε σοσιαλδημοκρατία. Πρέπει να πει τί θέλει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα φανεί γιατί πέρα από τα λόγια υπάρχουν και οι πράξεις.

«Χρειάζεται σωστή διαχείριση κόκκινων δανείων»
«Δεν υπάρχει πια νόμος Κατσέλη. Υπάρχει ο νόμος του ΠΑΣΟΚ του 2010 οποίος άλλαξε επί ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας το 70% των κατοικιών απροστάτευτες βγάζοντας τις στο ηλεκτρονικό σφυρί. Αυτό πρέπει προφανώς να αλλάξει.

Σχετικά Νέα