Χρηματιστήριο: Ήπια κατοχύρωση κερδών μετά το διήμερο ράλι

Σταθεροποιητικά κινήθηκε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να προχωρούν σε ήπια κατοχύρωση κερδών.

Αν και στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών οι πωλητές είχαν το επάνω χέρι τελικά στο τέλος της συνεδρίασης οι αγοραστές «αντεπιτέθηκαν» και περιόρισαν αισθητά τις απώλειες που κατέγραφε ενδοσυνεδριακά το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε στις 793,06 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,20%. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 40 σημείωσαν άνοδο, 69 πτώση και 21 ήταν αμετάβλητες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 91,94 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες η αγορά δείχνει διάθεση να αναμετρηθεί άμεσα με τις 800 μονάδες και να κινηθεί προς την επόμενη τεχνική στήριξη των 850 μονάδων.

Θετικά στο κλίμα συνέβαλε η σταθεροποιητική εικόνα των ελληνικών ομολόγων, που δείχνουν να μην επηρεάζονται από την άνοδο των ιταλικών spreads. Το δεκαετές ομόλογο κατέγραψε απόδοση 3,13% και το πενταετές απόδοση 1,96%.

Η είδηση πως οι shorts μειώνουν τα αρνητικά τους στοιχήματα στις ελληνικές τράπεζες λειτούργησε πρόσθετα ενισχυτικά. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,52 ευρώ με άνοδο 1,67%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε αμετάβλητη στα 2,12 ευρώ. Η Eurobank έκλεισε αμετάβλητη στα 0,82 ευρώ. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 2,44 ευρώ με απώλειες 3,94%.

Η επόμενη ανοδική στήριξη εντοπίζεται στις 800 μονάδες και η επόμενη καθοδική στήριξη στις 770 μονάδες, με τους παράγοντες της αγοράς να θεωρούν σχεδόν βέβαια το ανοδικό σενάριο.

Σχετικά Νέα