

Με άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να διασπά και την αντίσταση των 1.100 μονάδων, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2014, σε νέα υψηλά 8,5 ετών.
Τελευταία φορά που ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης ήταν πάνω από τα επίπεδα των 1.100 μονάδων, ήταν στη συνεδρίαση της 24ης Σεπτεμβρίου 2014 (1105,99 μονάδες).
Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.102,76 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,02%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.104,40 μονάδες ( +1.17%)και κατώτερη τιμή στις 1.081,42 μονάδες (-0,93%)
Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο 3,24%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει κέρδη 18,60%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 110,13 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 39.445.127 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,14%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank (+5,16%), της Πειραιώς (+3,04%), της Alpha Bank (+2,55%), της Εθνικής (+2,16%), της Μυτιληναίος (+1,95%) και της Viohalco (+1,71%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ(-1,62%), του ΟΛΠ (-1,41%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,34%) και της Σαράντης (-1,19%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (+3,36%), του Εμπορίου (+2,00%) και των Τροφίμων (+1,51%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-1,62%) και των κατασκευών (-0,58%).
Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η MIG διακινώντας 11.488.581 και 7.640.809 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Μυτιληναίος με 16,91 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 15,66 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινήθηκαν 67 μετοχές, 41 πτωτικά και 23 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Τρία ‘Αλφα(π) +19,32% και ΚΡΕΚΑ +18,18%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Attica Συμμετοχών -3,03% και Βιοκαρπέτ -3,00%.
Σχετικά Νέα
Η παραλία κοντά στην Αθήνα με top κριτικές στο Google
Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει και το καλοκαίρι να πλησιάζει, οι περισσότερο από εμάς έχουμε.
Ανατροπή το Σαββατοκύριακο – Καταιγίδες στην Αττική και άλλες περιοχές
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία,.
Κίνα – ΗΠΑ: Διεξάγουν συνομιλίες με στόχο να αποκλιμακωθεί ο εμπορικός πόλεμος
Ο υπουργός Οικονομικών από τη μία πλευρά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από την άλλη:.
COSMOTE TELEKOM: Νέα εποχή δυνατοτήτων με διεθνές αποτύπωμα
Σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από διαρκείς μεταβολές, ενίσχυση του ανταγωνισμού και επιταχυνόμενη ψηφιακοποίηση,.