Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκλεισε με άνοδο 1,12%

Μπορεί τα τραπεζικά γραφεία να δέχθηκαν επιδρομή απο την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ωστόσο οι τραπεζικές μετοχές, αλλά και η αγορά έδειξαν σημάδια αντίδρασης.

Ύστερα απο αρκετές ημέρες, η ελληνική αγορά αντέδρασε με κέρδη πάνω απο 1% ως αποτέλεσμα της είδησης για την Κίνα, αλλά και εξαιτίας ορισμένων διεργασιών στην Eurobank. Έτσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 869.47 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,12%.

Σήμερα αργά το απόγευμα αναμένεται και το rebalancing απο τον Δείκτη MSCI και μέχρι τώρα με εξαίρεση την μείωση του ποσοστού του ΟΠΑΠ λόγω της δημόσιας πρότασης, οι υπόλοιπες ανακοινώσεις για ένταξη ελληνικών μετοχών δεν είναι καθόλου σίγουρες – αν και δυο μετοχές έχουν ξεπεράσει το σχετικό όριο της κεφαλαιοποίησης, δηλαδή 1,5 δισ. δολάρια.

Περισσότερη σημασία θα είχε ίσως μια αύξηση στην στάθμιση της Ελλάδας ως αγοράς- αν και κάτι τέτοιο είναιο επίσης πρωϊμο.
Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία του οίκου MSCI, η ετησιοποιημένη απόδοση του ελληνικού Δείκτη στις αναδυόμενες αγορές με όρους δολαρίου για τα τρία τελευταία χρόνια ανέρχεται σε 6%.

Ράλι 5,20% στην Eurobank

Με ράλι 5,20% έκλεισε η μετοχή της Εurobank στα 0,8895 και όγκο 15 εκατ. μετοχών, εκ των οποίων τα 4 εκατ. μετοχές αφορούσαν πωλήσεις προς την Pimco. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την ερχόμενη Τρίτη το ΔΣ της Εurobank πιθανότατα να αποφασίσει την πώληση της FPS, πράξη που θα δώσει το έναυσμα και για απόκτηση νέου ποσοστού απο την Pimco, καθώς ήδη κατέχει το 5,1% των μετοχών.

Καλή, όμως, ήταν η εικόνα και στις υπόλοιπες τράπεζες. Η Αlpha bank έκλεισε με άνοδο 4,35% στα 1,848 ευρώ. Με άνοδο 2,5% η Εθνική Τράπεζα στα 2,875 ευρώ. Κέρδη 3,67% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,998 ευρώ. κέρδη 1,41% για τον ΟΠΑΠ στα 9,685 ευρώ. Κέρδη 3,58% για την Ελλάκτωρ στα 1,738 ευρώ.

Οι συναλαγές ανήλθαν στα 60,8 εκατ ευρώ, εκ των οποίων τα 8,2 εκατ. μετοχές ήταν πακέτα σε Eurobank, ΟΤΕ, Μπέλα και Εθνική.

Σχετικά Νέα