Χρηματιστήριο Αθηνών: Ασκήσεις ισορροπίας πέριξ των 1.420 μονάδων

Σε μικρό εύρος διακύμανσης με αρκετή μεταβλητότητα κινήθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δε φαίνεται να συμμερίζεται τη γενικότερη ευφορία και τα ιστορικά υψηλά που καταγράφονται στις περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές. Η ελληνική αγορά παρέμεινε επίσης ανεπηρέαστη από τις τραπεζικές εξελίξεις και τα θετικά αποτελέσματα του ΟΤΕ.

Ο Γενικός δείκτης έκλεισε στις 1419,25 μονάδες με οριακή υποχώρηση -0,07%. Η αξία συναλλαγών έφτασε στα 110,5 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 44 έκλεισαν ανοδικά και οι 65 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap μεταβλήθηκε κατά (-0,08%), ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap κατά (0,25%).

Στους επιμέρους κλάδους, άνοδο είχαν οι κλάδοι των τραπεζών (0,38%), των τροφίμων ποτών (1,09%), πετρελαίου (0,34%), βιομηχανικών αγαθών (0,26%).

Πτωτικά εκτός από τις τηλεπικοινωνίες (-1,28%), υποχώρησαν τα προσωπικά-οικιακά προιόντα (-0,51%) και οι πρώτες ύλες (-0,19%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν ΕΤΕ, Πειραιώς, ΟΤΕ, Eurobank, Alpha Bank.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.431,08 μονάδες (+0,76%).

Aνάσες στην ανοδική τάση

Η αγορά προσπάθησε και σήμερα να πάρει ανάσες από την ανοδική της κίνηση, προσφέροντας ρευστότητα στα χαρτοφυλάκια που ήδη «γράφουν» σημαντικές αποδόσεις και κόπωση που αναμενόμενα υπάρχει από το πολύμηνο ράλι, καθώς από τις 9 Οκτωβρίου και τις 1.105 μονάδες δεν έχει καταγράψει κάποια αξιόλογη διόρθωση.

Πέραν όμως των βραχυπρόθεσμων κινήσεων που ευλόγως προβληματίζουν αρκετά χαρτοφυλάκια που αναζητούν περιθώρια ανόδου στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, η μεγάλη εικόνα της αγοράς παραμένει θετική. Είναι άλλωστε η έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση που ο γενικός δείκτης κρατά τη στήριξη των 1.395 – 1.400 μονάδων, ενώ συντηρείται σε απόσταση αναπνοής και ολίγων μονάδων με τα τοπικά υψηλά των 1.426 μονάδων.

Άλλωστε, όπως συμφωνούν αρκετοί εγχώριοι αναλυτές, η συμπεριφορά αυτή είναι αναμενόμενη σε καίρια σημεία τάσης, όπως τα τρέχοντα επίπεδα, καθώς μερίδα των επενδυτών ρευστοποιούν κέρδη και μέρος αυτών επανεπενδύεται σε τίτλους που έχουν μείνει αισθητά πίσω. Έτσι, ο γενικός δείκτης παραμένει στις κορυφές, ακόμη και, όπως είναι φυσιολογικό, όταν επέρχονται περίοδοι κάμψης, ή έστω ανάπαυλας, ώστε να απορροφηθούν τα νέα επίπεδα, όπως η τρέχουσα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα