Χρηματιστήριο: Ανοδική αντίδραση με Intrakat στο +9%

Ανοδικά στις 869 μονάδες και το +1,05% κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών. Κέρδη 1,15% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.099,81 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,88% στις 582,11 μονάδες.

Στα μη τραπεζικά blue chips ξεχωρίζουν το άλμα της Intrakat ΙΝΚΑΤ+8,29% (+9%) και της Viohalco (+7%). Άνω του 2% κινούνται Quest, Jumbo και ΟΤΕ. ΟΤΕ+2,41% Ενίσχυση 1% σε Alpha Bank, ΑΛΦΑ+1,55% ΓΕΚ Τέρνα, ΓΕΚΤΕΡΝΑ+1,19% ΔΕΗ, ΔΕΗ+1,51% Τέρνα Ενεργειακή, Titan, Πειραιώς, ΟΛΠ ΟΛΠ-0,25% και ΟΠΑΠ. Αντιθέτως υποχωρούν Motor Oil, Coca Cola, ΕΛΠΕ και Εθνική.

Αύριο Πέμπτη 12 Μαΐου ανακοινώνονται τα εταιρικά αποτελέσματα α’ τριμήνου της Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ+0,97% και των ΟΤΕ, Coca Cola, Τιτάν και ΕΛΠΕ.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν άνοδο το πρωί της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στα τελευταία στοιχεία του πληθωρισμού.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 1,2% μέχρι τα μέσα του πρωινού. Τα αυτοκίνητα σημείωσαν άλμα 2,9% για να οδηγήσουν σε κέρδη καθώς όλοι οι κλάδοι διαπραγματεύονταν σε θετικό έδαφος εκτός από την υγειονομική περίθαλψη, που υποχώρησε 0,9%.

Το θετικό πρωινό στην Ευρώπη ήρθε μετά από ασταθείς συνεδριάσεις στην περιοχή και σε αγορές πιο μακρινές. Ο DAX στη Φρανκφούρτη κινείται ανοδικά στο 0,93%, ενώ κέρδη 1,03% σημειώνει ο FTSE του Λονδίνου.

Οι παγκόσμιες αγορές ανέκαμψαν από το εκτεταμένο ξεπούλημα τις τελευταίες ημέρες, που προκλήθηκαν κυρίως από τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων — και την πιθανότητα παγκόσμιας ύφεσης. Την Τρίτη, οι αμερικανικές μετοχές είδαν ότι οι κύριοι μέσοι όροι δυσκολεύονταν να ανακάμψουν μετά από τρεις ημέρες υψηλών πωλήσεων που έφεραν τον S&P 500 στο χαμηλότερο επίπεδό του σε περισσότερο από ένα χρόνο.


Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα