

Στον δρόμο προς τις 820 μονάδες κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, κλείνοντας τη σημερινή συνεδρίαση με άνοδο +1,14%, έχοντας ώθηση από τράπεζες και ΔΕΗ.
Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν η Πειραιώς +4,3% καιη Alpha Bank ΑΛΦΑ+4,16% +3%. Ακολούθησε η Εθνική με κέρδη +2,5%. Υποχώρησε τελικά ήπια η Eurobank παρότι κινούνταν ανοδικά σε όλη τη συνεδρίαση. Στα μη τραπεζικά blue chips, ανοδικά ξεχώρισε η ΔΕΗ +6%. Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ+4,30% ακολούθησαν με άνοδο ανώτερη του 3%.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα ότι οι ροές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1, του μεγαλύτερου αγωγού που μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, ενδέχεται να μειωθούν περαιτέρω εξαιτίας της αργής προόδου στη συντήρηση του εξοπλισμού.
Περιορισμό της κατανάλωσης φυσικού αερίου στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου για την αντιμετώπιση των μειωμένων προμηθειών από τη Ρωσία, προτείνει η Κομισιόν, μεταξύ των νέων μέτρων που παρουσιάζει σήμερα, για το πώς μπορούν οι χώρες μέλη να προετοιμαστούν για τον χειμώνα.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει την πολιτική της για τα επιτόκια, αυξάνοντάς τα κατά 25 μονάδες βάσης. αλλά και στο νέο εργαλείο αντιμετώπισης της κρίσης στα ομόλογα.
Διακυμάνσεις σε Ευρώπη και Νέα Υόρκη
Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αφομοιώνουν τα εταιρικά κέρδη, τα οικονομικά δεδομένα και την πιθανή πορεία της νομισματικής πολιτικής.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,34%. Τα αυτοκίνητα σημείωσαν πτώση 2,6% σε απώλειες μολύβδου ενώ τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν άνοδο 0,4%. Ο DAX υποχώρησε 0,68%.
Οι διακυμάνσεις για τις ευρωπαϊκές αγορές έρχονται μετά από μια παρόμοια ασταθή συνεδρίαση την Τρίτη, καθώς το ράλι ανακούφισης που παρατηρήθηκε στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις έχασε κάποια δυναμική.
Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν στις αρχές της διαπραγμάτευσης καθώς κυκλοφόρησαν περισσότερες αναφορές κερδών που ερμηνεύτηκαν από τους επενδυτές ως μικτά μηνύματα για την οικονομία.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,1%. Ο Nasdaq Composite Index ενισχύθηκε 0,2% την Τετάρτη και ο Dow Jones Industrial Average διολίσθησε περίπου 80 μονάδες ή 0,3%.
Οι μετοχές σημείωσαν διακυμάνσεις τις τελευταίες ημέρες, επηρεασμένες από μια σεζόν κερδών που έχει εξεταστεί για ενδείξεις σχετικά με το πώς ο υψηλότερος πληθωρισμός των τελευταίων 40 ετών και η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης επηρεάζουν τις εταιρείες. Οι πρόσφατες αναφορές από εταιρείες όπως η Goldman Sachs και η Citigroup ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street, παρόλο που και οι δύο τράπεζες ανέφεραν σημαντικές μειώσεις στα κέρδη.
Σχετικά Νέα
Η Τράπεζα Πειραιώς αναδείχθηκε Mobile Brand of the year
Τη διάκριση Mobile Brand of the Year και ακόμη επτά σημαντικά βραβεία έλαβε η Πειραιώς στα.
Νέα πτώση στις ευρωαγορές
Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές την Πέμπτη, καθώς επιμένει το αρνητικό κλίμα μετά το.
Απώλειες στην Ασία καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις εμπορικές συνομιλίες
Υποχωρούν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη με την επιφυλακτικότητα να επιστρέφει μετά τα ισχυρά.
Deutsche Telekom: Άλμα 43,5% στα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο – Στα 2,8 δισ. ευρώ
Σε αναβάθμιση του forecast των κερδών της για το 2025 προχώρησε η Deutsche Telekom,.