

«Ενώ ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για την κανονικότητα που δήθεν επέστρεψε στη χώρα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, που θα έπρεπε να είχαν μηδενιστεί στις 20 Αυγούστου 2018, αυξάνονται, υπερβαίνοντας πλέον τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.
Κάνει λόγο για «εσωτερική στάση πληρωμών», τονίζοντας πως «αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής της κυβέρνησης να κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών, προκειμένου, μαζί με την υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, να πετύχει αχρείαστα υπερπλεονάσματα, διαλύοντας τη μεσαία τάξη και στερώντας ρευστότητα από την οικονομία. Οι πολίτες, όμως, που έχουν υποστεί τόσα χρόνια τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι έτοιμοι για αλλαγή πορείας. Και γνωρίζουν πλέον ότι η αλλαγή αυτή πλησιάζει».
Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει ότι δήθεν η κανονικότητα έχει επιστρέψει στη χώρα, αλλά η πραγματικότητα τον διαψεύδει καθημερινά. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, ιδιαίτερα αυτές των νοσοκομείων, που θα έπρεπε να είχαν μηδενιστεί στις 20 Αυγούστου 2018, κάθε μήνα αυξάνονται, υπερβαίνοντας πλέον συνολικά τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Επιπλέον, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων συνεχίζει να υποεκτελείται, στερώντας, την τελευταία τριετία, περισσότερα από 2 δισ. ευρώ από την πραγματική οικονομία. Ενώ μεγάλος αριθμός αιτήσεων συνταξιοδότησης συνεχίζουν, επί χρόνια, να μην εκκαθαρίζονται».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.