Χρ. Σπίρτζης: Παλαιοκομματικό ρουσφέτι η επαναφορά στο παλιό σύστημα αδειών οδήγησης

«Παλαιοκομματικό ρουσφέτι», χαρακτήρισε την επαναφορά στο παλιό σύστημα για τις άδειες οδήγησης, ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο ίδιος, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, υπογράμμισε ότι «η ΝΔ δεν θέλει να δώσουμε τη μάχη ενάντια στα κυκλώματα με τα διπλώματα οδήγησης γιατί είναι αυτός ο πολιτικός χώρος που έχτισε αυτά τα κυκλώματα».

«Βρήκαμε μεγάλα κυκλώματα και για το ένα ελέγχεται ο πρόεδρος της ομοσπονδίας», σημείωσε ο Χρ.Σπίρτζης προσθέτοντας ότι το εν λόγω κύκλωμα αποκαλύφθηκε από εξεταστή που δεν ήθελε να μετέχει σε αυτό.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι «στην Κέρκυρα εμπλέκονταν στο κύκλωμα όλοι οι υπάλληλοι της διεύθυνσης μεταφορών της Περιφέρειας και όλες οι σχολές οδηγών».

Ακόμη, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας για τον οποίο ο υφυπουργός δήλωσε ότι είναι συνεργάτης ή άτυπος συνεργάτης του και ελέγχεται από τη δικαιοσύνη για τα παράνομα κυκλώματα. Ακόμη ο Χρ.Σπίρτζης πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι είναι μέλος του τομέα Μεταφορών της ΝΔ.

Αναφορικά με την επανεξέταση των υπερήλικων οδηγών, ο Χρ.Σπίρτζης σημείωσε ότι η ΝΔ δεν απάντησε που δεν γίνονται εξετάσεις γιατί «γίνονται σε όλη την Ελλάδα, παρά το σαμποτάζ συγκεκριμένων ανθρώπων».

«Όποιος δεν δίνει εξετάσεις είχε προβλεφθεί να ανανεώνεται η άδεια του μέχρι να δώσει», πρόσθεσε ο ίδιος για τους υπερήλικες οδηγούς και τα αποτελέσματα της επιστροφής στην προηγούμενη κατάσταση για τους την εξέταση των υπερήλικων οδηγών «τα ζούμε κάθε μέρα».

Σε σχέση με Μετρό Θεσσαλονίκης, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε ότι «ήταν τελείως σταματημένο για μια πενταετία με το 30% ολοκληρωμένο», χαρακτηρίζοντας την πόλη της Θεσσαλονίκης ως «λαμαρινούπολη».

«Το έργο σήμερα τελειώνει και τον Οκτώβριο πρέπει να αρχίσει η δοκιμαστική λειτουργία», πρόσθεσε ο Χρ.Σπίρτζης ο οποίος πρόσθεσε ότι θα «στεναχωρηθώ πάρα πολύ αν το έργο ξαναμπεί στην παλιά λογική, να υπάρχουν καθυστερήσεις ώστε να διεκδικούνται τεράστιες αποζημιώσεις».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι το μετρό «σε ένα χρόνο μπορεί να δοθεί σε λειτουργία χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου».

«Η ΝΔ είναι εγκλωβισμένη στην επικοινωνιακή λογική ενώ ήταν στην αντιπολίτευση, και προσπαθεί να δικαιολογήσει κάθε ψέμα της», πρόσθεσε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι «οι κωλοτούμπες της ΝΔ θα είναι απανωτές».

Σχετικά Νέα