Χρ. Σπίρτζης: «Η Νέα Δημοκρατία έχει συνηθίζει να βάζει αυτογκόλ»

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στα σενάρια για διπλές εκλογές επεσήμανε ότι: «η ΝΔ έχει μάθει να βάζει γκολ στον εαυτό της» τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ποτέ για διπλές εκλογές ενώ, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που ζητούσε πρόωρες εκλογές από την αρχή της διακυβέρνησης Τσίπρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατάει μια υπεύθυνη στάση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι είναι έτοιμος για πολιτικές συγκλίσεις στις περιπτώσεις της ψήφου των αποδήμων, στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και του προέδρου της Βουλής» είπε ο Χρήστος Σπίρτζης που επέκρινε την κυβέρνηση που έφερε τον νέο εκλογικό νόμο χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικά διαβούλευση.

Ο Χρήστος Σπίρτζης θύμισε την στάση της ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών, («μια συμφωνία που ήταν ο ορισμός του πως υπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα» όπως χαρακτηριστικά είπε): «Ο κόσμος θυμάται τη στάση της ΝΔ, το δήθεν πατριωτικό μέτωπο που έκανε. Τώρα τιμάει και τηρεί τη Συμφωνία και κάνει έκκληση για εθνικό μέτωπο ξεχνώντας τι έκανε ως αντιπολίτευση».

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Στην ανάπτυξη πηγαίνουμε καθημερινά δύο βήματα πίσω, η βιομηχανική παραγωγή έχει μειωθεί, οι εξαγωγές έχουν μειωθεί, έχουμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2019 ρεκόρ απολύσεων και δυσμενείς συνθήκες στα εργασιακά μετά τις αλλαγές που έκανε η ΝΔ στο σχετικό πλαίσιο».

Σχολιάζοντας τους διορισμούς κομματικών στελεχών στον κρατικό μηχανισμό ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε πως: «έχει ήδη αποδειχθεί πόσο τιμά η ΝΔ αυτό που έλεγε για τους αρίστους με τις τοποθετήσεις στελεχών σε θέσεις δημόσιας διοίκησης. Για παράδειγμά υπάρχει το ανέκδοτο ο διοικητής του νοσοκομείου της Άρτας να είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πρέβεζας και ο διοικητής του νοσοκομείου της Πρέβεζας να είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Άρτας. Εμείς είχαμε κάνει προκηρύξεις, αξιολόγηση».

«Οι άριστοι τώρα έκαναν τους άριστους των κολλεγίων ισότιμους με όσους είναι πραγματικά άριστοι στα Πανεπιστήμια, στο Πολυτεχνείο» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Χρήστος Σπίρτζης σχολίασε δηκτικά: «Χαμογελάω απλώς, θυμάμαι τις δηλώσεις της ΝΔ προεκλογικά για τις ομάδες και το ποδόσφαιρο. Τα έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία και στον αθλητισμό… υπέροχα».

«Το δόγμα της ΝΔ δεν είναι «νόμος και τάξη», είναι «επικοινωνία, επικοινωνία, επικοινωνία» και «τρόμος και πάταξη». Όταν η Αστυνομία αντί να ασχοληθεί με το πραγματικό έγκλημα ασχολείται με την επικοινωνιακή διαχείριση, η εγκληματικότητα θεριεύει» είπε, τέλος, ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Σχετικά Νέα