Χρ. Μπουκώρος: Επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργηθεί ένταση

«Επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργηθεί ένταση», τόνισε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ αλλά και ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

 

«Όταν ο κάθε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για καταστολή, για βία, για νεολαία που πρέπει να ξεσηκωθεί και να αντιδράσει […] η επιδίωξη είναι ξεκάθαρη, να δημιουργηθεί ένταση. Υπάρχει στρατηγική έντασης και ό,τι προκύψει για να το εκμεταλλευτεί η αντιπολίτευση, ώστε να στεριώσει το αφήγημα της αυταρχικής και κατασταλτικής πολιτικής. Δεν το κρύβουν. Το λένε. Τι δουλειά έχουν βουλευτές μέσα στα πανεπιστήμια, στους φοιτητές; Αυτό δεν είναι φοιτητοπατερισμός; Δεν είναι προσπάθεια ελέγχου;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος.

Για τη Novartis

Αναφορικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα όσα είπε ο πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas Κωνσταντίνος Φρουζής κατά τη δεύτερη κατάθεσή του στην προανακριτική της Βουλής για την υπόθεση Novartis, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε: «Δεν είδα κανέναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει αυτά που είπε ο κ. Φρουζής. Μάλλον δεν είναι τόσο βολικά αυτά που λέει για το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν είχε συζητήσει η κοινή γνώμη ότι ο κ. Φρουζής είχε σειρά επαφών με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα αντιμετωπίσουν την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά, δεν είχε γίνει και τόσο σαφές ότι η φαρμακευτική δαπάνη επί κυβερνήσεως Σαμαρά συρρικνώθηκε, ενώ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχθηκε. Ούτε γνώριζε ο ελληνικός λαός ότι ο κύκλος εργασιών της Novartis επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε 100 εκατ. ετησίως όπως λέει ο κ. Φρουζής. Αυτά είναι κάποια στοιχεία που τώρα μπαίνουν στη δημόσια συζήτηση κι ας περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα λεχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος.

Για τον Τσίπρα

Ερωτηθείς επίσης για τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο του 4ου Thessaloniki Summit, ο κ. Μπουκώρος τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας δεν πραγματοποίησε ούτε μία, ούτε δύο αλλά πολύ περισσότερες συναντήσεις με τον κ. Ζάεφ. Είναι μια γειτονική χώρα, δεν μπορούμε ούτε να την αποκόψουμε από την ευρύτερη περιοχή ούτε τίποτα άλλο […] Δεν έχουμε αλλάξει θέση, είναι η θέση αυτή που καταθέσαμε στον ελληνικό λαό και για την οποία μας ψήφισε ο ελληνικός λαός.

Η κριτική του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ πάντα σεβαστή είναι και πάντα την ακούμε, πλην όμως νομίζω ότι είναι και πολύ βιαστική και πολύ αδικαιολόγητη και πολύ ατεκμηρίωτη για μια κυβέρνηση 120 ημερών. Το βλέπουμε και στη Βουλή, μια διαφωνία παντού, μια γκρίνια παντού. Το να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε προβλήματα σε μια στιγμή που η Ελλάδα ανοίγει τον βηματισμό της για το μέλλον, αυτό δεν είναι υπεύθυνο».

Σχετικά Νέα