Χρ. Καλογήρου σε Δ. Βίτσα: Όχι στη μετακίνηση μεταναστών-προσφύγων από το ένα νησί στο άλλο

«Πρακτικές μετακίνησης μεταναστών και προσφύγων από το ένα νησί του Βορείου Αιγαίου στο άλλο, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά, αντιθέτως, το επιβαρύνουν» υποστηρίζει, με επιστολή της προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

«Είμαστε υποχρεωμένοι με την πιο δυνατή ένταση της φωνής μας, μετά το σημερινό γεγονός έλευσης αριθμού μεταναστών και προσφύγων στο νησί της Σάμου και μετακίνησής τους αμέσως μετά στο νησί της Λέσβου, να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά την άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης και των τριών νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου» αναφέρει η κ. Καλογήρου, επαναλαμβάνοντας πως οι δυνατότητες προσωρινής παραμονής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου «εξαντλούνται στη δυναμικότητα των κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, αριθμού 5.500 ατόμων (3.400 στη Λέσβο, 850 στη Σάμο και 1200 στη Χίο)».

Η περιφερειάρχης ξεκαθαρίζει πως «η απαράδεκτη αυτή τακτική δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» και δηλώνει πως περιμένει τις άμεσες ενέργειες του υπουργού.

Σχετικά Νέα