Χρ. Γιαννούλης: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την τύχη να έχει μία πολύ σοβαρή αντιπολίτευση

Ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, συμμετείχε την Πέμπτη 1 Αυγούστου σε συζήτηση με πολιτικούς και δημοσιογράφους στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Ο κ. Γιαννούλης χαρακτήρισε την κυβέρνηση της ΝΔ ως μία από τις πιο τυχερές κυβερνήσεις. «Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την τύχη να έχει μία πολύ σοβαρή αντιπολίτευση, πολύ πιο σοβαρή από αυτήν όταν βρισκόταν σε αυτή τη θέση. Έχει επίσης το μεγάλο πλεονέκτημα με το ποσοστό και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει να μπορεί να ξεπεράσει δογματισμούς και συμπλέγματα σε σχέση με το παρελθόν της και να ανοίξει βήματα προς τα εμπρός. Δυστυχώς όμως συμβαίνει το αντίθετο.»
Όσον αφορά τη δήλωση του κ. Κ. Καραμανλή για αποβράσματα της κοινωνίας που δεν πληρώνουν εισιτήριο ο κ. Γιαννούλης τόνισε ότι «δεν ήταν άστοχη, του βγήκε αυθόρμητα αυτό που πιστεύει και μετά το μάζεψε για πολιτικούς λόγους».
Σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη, ο Χρ. Γιαννούλης σχολίασε πως «όταν οι εκκαθαριστές ανέλαβαν τον ΟΑΣΘ βρήκαν μία λογιστική γραφή 64 εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που στην τράπεζα αυτό σήμαινε 0 ευρώ. Ο ΟΑΣΘ ήταν το μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως όπου το επιχειρείν είχε κέρδος είτε έχανε είτε κέρδιζε η εταιρεία.»
Για το Μετρό της Θεσσαλονίκης ο κ. Γιαννούλης υπογράμμισε ότι «αυτό που μερικοί αποδομούν σήμερα ως «μουσαμάδες» ήταν το ανέκδοτο της πόλης. Σήμερα έχουμε δύο σταθμούς 100% έτοιμους και τους περισσότερους σε φάση ολοκλήρωσης. Σήμερα δε έφτασε στη Θεσσαλονίκη και ο 2ος συρμός για δοκιμαστικές διαδρομές. Το Μετρό ήταν ένα έργο που είχε παγώσει με πολιτική υπαιτιότητα, για να μην πω με πολιτική επιλογή.»
Όσον αφορά το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων, ο Χρ. Γιαννούλης τόνισε ότι «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κανιβαλίστηκε για δήθεν «στρατό μετακλητών». Τώρα με το νομοσχέδιο Μητσοτάκη ο αριθμός τους από 80 γίνεται 440! Οι μετακλητοί επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν απολαβές με βάση τα τυπικά τους προσόντα. Οι 440 πορφυρογέννητοι μετακλητοί της ΝΔ στην Προεδρία της Κυβέρνησης μπαίνουν όλοι στο 1ο μισθολογικό κλιμάκιο, ακόμη κι αν έχουν βεβαίωση από Γαλλίδα νταντά ότι γνωρίζουν ελληνικά!».
Κλείνοντας, ο κ. Γιαννούλης δήλωσε πως «Η πολιτική έχει στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Όσα διακινούνται για τα τεκμήρια ακούγονται όμορφα, ελκυστικά και χρήσιμα. Ό,τι αφορά τη δυνατότητα  να ενισχυθεί το επιχειρείν και τα στρώματα που έχουν υποστεί πολλές οδύνες από τη δεκαετή κρίση δεν μπορεί να πει κανείς ότι δε θα τα συζητήσει και δε θα τα στηρίξει δημιουργικά για να γίνουν πράξη. Όμως δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο πολιτικό προσωπικό που πριν τις εκλογές έλεγε ότι πληρώνει φόρους μόνο και μόνο για να μισθοδοτείται ο κ. Καρανίκας.»

Σχετικά Νέα