Χούθι: Έπληξαν με πυραύλους εμπορικό πλοίο – Αναφορές για σήμα κινδύνου

Εισροή υδάτων φέρεται να έχει εμπορικό πλοίο που δέχτηκε επίθεση με τρεις πυραύλους νοτιοδυτικά του λιμανιού Αλ Χουνταϊντά της Υεμένης, σύμφωνα με πηγή της βρετανικής εταιρίας ναυτασφαλειών Ambrey.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή το πλοίο εξέδωσε σήμα κινδύνου μέσω VHF, ενώ δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα αν έχει ακινητοποιηθεί ή μπορεί χωρίς ρυμουλκό να φτάσει στο κοντινότερο ασφαλές λιμάνι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο AFP νωρίτερα οι Χούθι της Υεμένης υποστήριξαν ότι δύο αμερικανικά καταδρομικά αλλά και άλλα πλοία δέχτηκαν επίθεση.

Πριν από δέκα ημέρες οι Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν εκτόξευσαν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο (ASBM) στην Ερυθρά Θάλασσα και έπληξαν το M/T Wind, πετρελαιοφόρο υπό σημαία Παναμά, ελληνικής ιδιοκτησίας.

«Αυτή η συνεχιζόμενη κακόβουλη και απερίσκεπτη συμπεριφορά των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ναυτικών στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν», τονίζεται στην ανακοίνωση της U.S. Central Command (μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για τη Μέση Ανατολή), μετά και τις επιθέσεις της 23ης Μαίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα