Χωρίς τέλος το «θρίλερ» του Brexit – Πέρασε η τροπολογία του Λέτουιν

Υπέρ της τροπολογίας Λέτουιν που οδηγεί σε παράταση των αποφάσεων επί της συμφωνίας του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit τάχθηκε η πλειοψηφία των βρετανών βουλευτών.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν 322 βουλευτές έναντι 306 βουλευτών που την καταψήφισαν.

Ο βρετανός πρωθυπουργός ήλθε αντιμέτωπος με νέα καθυστέρηση στο Brexit μετά την κατάθεση τροπολογίας από τον πρώην Συντηρητικό βουλευτή Όλιβερ Λέτουιν, σύμφωνα με την οποία η απόφαση για το αν θα δοθεί στήριξη στη συμφωνία για το Brexit θα αναβληθεί μέχρις ότου ψηφιστεί από τη Βουλή η νομοθεσία που είναι απαραίτητη για την εφαρμογή της.

“Δεν θα διαπραγματευτώ παράταση με την Ευρώπη. Αυτή την εβδομάδα θα παρουσιάσουμε τη νομοθεσία που απαιτείται για να προχωρήσουμε στο Brexit”, δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο βρετανός πρωθυπουργός. “Να προχωρήσουμε και να υλοποιήσουμε το Brexit στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς καμία καθυστέρηση”, πρόσθεσε.

“Ο πρωθυπουργός πρέπει πλέον να ευθυγραμμιστεί με το νόμο. Δεν μπορεί να μας απειλεί με το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Βrexit, τόνισε ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν αναφερόμενος στην υποχρέωση που απορρέει από την τροπολογία να αιτηθεί σήμερα ο Τζόνσον παράταση της προθεσμίας για το Brexit. Εκανε λόγο για μια ιστορική μέρα για το κοινοβούλιο, που έδειξε ότι δεν μπορεί να εκβιαστεί από τον πρωθυπουργό.

Η κρίσιμη ψηφοφορία του βρετανικού κοινοβουλίου αναμένεται πλέον να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας, μετά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τη Συμφωνία Αποχώρησης.

Σχετικά Νέα