Χωρίς ρεύμα στον χιονιά: Επεσαν δέντρα και έκοψαν τα καλώδια ρεύματος στον Ασύρματο στον Αγιο Δημήτριο

Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στην Αττική προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίδα.

Μέρες του Φεβρουαρίου του 2021 όταν η κακοκαιρία Μηδεια βύθιζε στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης ζουν ξανά οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας κι ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα σφυροκοπούσαν μεγάλο τμήμα της ανατολικής χώρας, σημειώθηκαν οι πρώτες διακοπές και μέχρι το πρωί δεν είχε επανέλθει το ρεύμα σε πάνω απο 25 περιοχές καθώς είχαν αναφερθεί περίπου 5000 βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ. Τα συνεργεία του ΔΕΔΗΕ που βρίσκονταν σε ετοιμότητα έσπευσαν στα σημεία όπου δηλώνονταν οι βλάβες πολλές από τις οποίες ήταν σοβαρές και δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί.

Χωρίς ρεύμα και θέρμανση

Στον Άγιο Δημήτριο πολλά νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα και συνεπώς χωρίς θέρμανση από τις 18.30 το απόγευμα της Δευτέρας. Στο σκοτάδι είχαν βυθιστεί ως το βράδυ μεταξύ άλλων περιοχές σε Χαλάνδρι, Ψυχικό, Φιλοθέη , Ηράκλειο, Νέα Ιωνία , Μαρούσι , Παιανία , Παλλήνη , Ντράφι , Διόνυσο και Εκάλη. Το βραδυ της Δευτέρας είχαν καταγραφεί ζημιες σε τουλάχιστον 53 γραμμές σε όλη την Αττική.

Τα συνεργεία ολοκληρωσαν κατά τη διάρκεια της νυχτας, τις εργασίες επαναφοράς σε 4 γραμμές ενώ αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε σημαντικά τμήματα άλλων 12 γραμμών.

Οι εργασίες συνεχίζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης έως αυτή την ώρα αλλά μετ’ εμποδίων καθώς είναι δύσκολη η πρόσβαση των συνεργείων από τους κλειστούς δρόμους.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι όλο το προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός για την όσο το δυνατό ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών ενώ καλεί τους πολίτες που βλέπουν πεσμένα καλώδια να μην τα πλησιάζουν αλλά να ενημερώνουν στα τηλεφωνα 11500 καο 2111900500 ή ηλεκτρονικά στη σελίδα του Διαχειριστή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα