Χορηγήσεις δανείων κεφαλαίου κίνησης 7 δισ. ευρώ

Τη δυνατότητα να χορηγήσουν δάνεια για την τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων συνολικού ύψους 7 δις. ευρώ αποκτούν οι τράπεζες μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ελληνικού αιτήματος για τη δημιουργία Εγγυοδοτικού Ταμείου 2 δις. ευρώ. Η κυβέρνηση προετοιμάζει και νέα μέτρα στήριξης ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις για τους μακροχρόνια ανέργους.

Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο, προκειμένου να υπάρξουν «ενέσεις’ ρευστότητας στην αγορά, λόγω των δυσχερών συνθηκών που επικρατούν. Μετά την απευθείας χορήγηση δανείων από το Υπουργείο Οικονομικών και από το taxis μέσω της διαδικασίας της επιστρεπτέας προκαταβολής, ανοίγει τώρα ο δρόμος για χορηγήσεις δανείων απευθείας από τις τράπεζες, συνολικού ύψους έως και 7 δισ. ευρώ.

Οι ανακοινώσεις έγιναν νωρίτερα σήμερα, μέσω twitter, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τον αρμόδιο υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη.

Το μήνυμα αναφέρει: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με πρωτοφανή ταχύτητα ενέκρινε το αίτημά μας για τη δημιουργία Εγγυοδοτικού Ταμείου έως του ποσού των 2 δισ. ευρώ, με τα οποία οι Τράπεζες άμεσα θα μοχλεύσουν δάνεια Κεφαλαίου κινήσεως έως 7 δισ. ευρώ. Η επανεκκίνηση της οικονομίας μας εξασφαλίζεται.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, έχει λάβει μέριμνα, ώστε να συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης και των εργαζομένων και των εργοδοτών αλλά και συνολικά της Οικονομίας, «για όσο διάστημα χρειαστεί», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε, μέσα στο επόμενο διάστημα, ενδεχομένως και την ερχόμενη εβδομάδα, να υπάρξουν νέες ανακοινώσεις που θα αφορούν μέτρα στήριξης των μακροχρόνια ανέργων.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Νέα