

«Εθελόντριες» χώρες της Ευρώπης σκοπεύουν να υποδεχθούν ως και 1.500 ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες από την Ελλάδα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Γερμανίας.
Μια συμμαχία «εθελοντριών» χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκοπεύει να προχωρήσει στην αναδοχή ως και 1.500 ασυνόδευτων ανηλίκων οι οποίοι βρίσκονται σε νησιά της Ελλάδας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Γερμανίας τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.
«Θέλουμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα» για να αντιμετωπιστεί η «δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση για 1.000 ως 1.500 παιδιά που βρίσκονται στα νησιά» του Αιγαίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γερμανική κυβέρνηση, διευκρινίζοντας πως το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να αναλάβει την αναδοχή «προσήκοντος μέρους» τους στο πλαίσιο της «συμμαχίας των εθελοντριών» χωρών υπό διαπραγμάτευση.
πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Σχετικά Νέα
Το μήνυμα της Αφρικής στον κόσμο: Θέλετε να γίνετε μέρος του επόμενου οικονομικού θαύματος;
Σύνταξη – επιμέλεια: Στέλιος Βασιλούδης Οι περικοπές στη διεθνή βοήθεια είναι μια κλήση αφύπνισης για.
Τηλεφωνικές συνομιλίες Ερντογάν με Πούτιν και Μακρόν
Τηλεφωνικές επαφές με τους ομολόγους του της Ρωσίας και της Γαλλίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και.
Εκλογές στην Αλβανία: Πώς εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία
Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στην Αλβανία, όπου για πρώτη φορά εφαρμόζεται η επιστολική ψήφος. Ο Έντι.
Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας
«Η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει διαπραγματεύσεις για μία εκεχειρία, αλλά και για τη.