Χίλιοι Κουβανοί μετανάστες στα σύνορα Μεξικού- ΗΠΑ

Χίλιοι Κουβανοί μετανάστες έχουν φτάσει στην πόλη Σιουδάδ Χουάρες στο Μεξικό στα σύνορα με τις ΗΠΑ και ακόμη 400 κατευθύνονται προς τα αμερικανικά σύνορα, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι μεξικανικές αρχές, ενώ μεταξύ των μεταναστών υπάρχουν και ολόκληρες οικογένειες.

«Οι Κουβανοί άρχισαν να φτάνουν: τη Δευτέρα καταγράφηκαν περίπου 260 μετανάστες, την Τρίτη 252, την Τετάρτη 350 και την Πέμπτη 130», επεσήμανε ο Ενρίκε Βαλένσουέλα, συντονιστής οργάνωσης που βοηθά τους μετανάστες

Την ίδια ώρα στο νότιο Μεξικό περίπου 5.000 μετανάστες από διάφορες χώρες έχουν σχηματίσει καραβάνια και διασχίζουν την πολιτεία Τσιάπας στα σύνορα με τη Γουατεμάλα με προορισμό τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης.

Στόχος των περισσοτέρων μεταναστών που βρίσκονται στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού είναι να ζητήσουν άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κυβέρνηση του Μεξικού ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αρχίσει να μοιράζει «περιφερειακές» άδειες παραμονής, οι οποίες θα θέτουν περιορισμούς στη μετακίνηση αυτών των μεταναστών προς τις ΗΠΑ, με στόχο να ανακάμψουν την πορεία των καραβανιών προς το αμερικανικό έδαφος.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, παραμένει αμετακίνητος στην αντιμεταναστευτική θέση του και συνεχίζει να αναζητά πόρους για το κτίσιμο του τείχους.

Σχετικά Νέα