Χιλιάδες φοιτητές στον δρόμο μετά την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Στον δρόμο βρίσκονται χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες για να διαμαρτυρηθούν για τις άγριες επιθέσεις των ΜΑΤ στο ΑΠΘ. Αποκορύφωμα του «σχεδίου Βιβλιοθήκη» της ΕΛΑΣ αποτέλεσε σήμερα 26/5 ο τραυματισμός φοιτητή. Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο με απώλεια ακοής, σπασμένα δόντια και ράμματα στο κεφάλι βρέθηκε φοιτητής των ΤΕΦΑΑ που χτυπήθηκε από κρότου λάμψης αστυνομικού στο ΑΠΘ. Η αστυνομική παρουσία μέσα στα πανεπιστήμια δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά που θεωρητικά «καλείται να λύσει».

Δυναμικό παρών δίνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι μετά τον τραυματισμό 20χρονου φοιτητή, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Παρούσα και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στην πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα.

 

Εξοργιστική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η ΕΛΑΣ σχετικά με την επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, καθώς προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες για τον σοβαρό τραυματισμό αποκλειστικά στους φοιτητές. Ειδικότερα, αναφέρει: «Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Η φοιτητική κοινότητα του Αριστοτελείου διαμαρτύρεται εδώ και καιρό για την αστυνομική παρουσία εντός του πανεπιστημιακού campus, ζητώντας ταυτόχρονα την απομάκρυνση των ΜΑΤ. Ωστόσο, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό η παρουσία των ΜΑΤ εντός του ΑΠΘ είναι μέρος του «σχεδίου Βιβλιοθήκη» της ΕΛΑΣ και «πείραμα» για την είσοδο των ΟΠΠΙ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα