

Το τσιπ της Neuralink είναι ένα εμφύτευμα που μπαίνει στο εσωτερικό του κρανίου. Είναι εξοπλισμένο με 1.024 ηλεκτρόδια και μπορεί να λαμβάνει σήματα από πολλούς νευρώνες.
Πριν λίγους μήνες, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, έδωσε στην Neuralink, την τεχνολογική start up με μικροτσίπ που ίδρυσε ο Ιλον Μασκ το 2016, την άδεια να κάνει δοκιμές των συσκευών της σε ανθρώπους. Πιο πριν, τον περασμένο Σεπτέμβριο ο FDA είχε απορρίψει αίτηση της Neuralink για δοκιμές σε ανθρώπους λόγω ενδοιασμών σε θέματα ασφαλείας, όπως φόβους μήπως τα καλώδια του τσιπ κουνηθούν στο κρανίο του ατόμου ή υπερθερμανθεί η συσκευή.
Πριν λίγο καιρό, η εταιρία ανακοίνωσε με «χαρά» ότι ξεκινά τις εμφυτεύσεις μικροτσίπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο για κλινικές μελέτες, αναζητώντας άτομα με παράλυση και στα τέσσερα άκρα λόγω τραυματισμού του νωτιαίου μυελού ή αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση.
Σύμφωνα με το Bloomberg και το Business Insider, ήδη χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να βάλουν ένα εμφύτευμα τσιπ της Neuralink, το οποίο ο Μασκ είχε χαρακτηρίσει ως «ένα έξυπνο ρολόι στο κρανίο σας».
Ο Άσλεϊ Βανς ένας από τους βιογράφους του Μασκ ο οποίος έχει επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Neuralink περίπου 10 φορές μέσα σε 3 χρόνια, αναφέρει πως η εταιρεία δεν έχει βάλει ακόμα τα τσιπάκια της σε ανθρώπους.
Όμως, μέσα στον επόμενο χρόνο, σκοπεύει να «τσιπάρει» 11 άτομα, ενώ μέχρι το 2030 θέλει να έχει βάλει τσιπ σε περισσότερους από 22.000.
Σχετικά Νέα
-
Πάπας Λέων: Η πρώτη προσευχή του στο Βατικανό – «Τέλος ο πόλεμος, ποτέ ξανά»
Ο Πάπας Λέων 14ος πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής την πρώτη Κυριακάτικη Λειτουργία και.
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Όχι άλλους πολέμους» – Τι είπε στο πρώτο κυριακάτικο μήνυμά του
Ο Πάπας Λέων ΙΔ’ απευθύνθηκε στις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου για «όχι άλλους πολέμους».
Βατικανό: Η πρώτη προσευχή από τον Πάπα Λέοντα ΙΔ’ (Live)
Δύο μόλις ημέρες από την εκλογή του, ο Πάπας Λέων ΙΔ’ ξεκίνησε ενεργά με.
Ρωσία: Η Ουκρανία παραβίασε την τριήμερη εκεχειρία περισσότερες από 14.000 φορές
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουκρανία παραβίασε περισσότερες από 14.000 φορές.