

Πυρκαγιά μαίνεται από χθες Τρίτη τα ορεινά περίχωρα της τουριστικής πόλης Βαλπαραΐσο (δυτική Χιλή), η οποία έχει κατακάψει 150 σπίτια, έχει αφήσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σχεδόν 2.000 ανθρώπους και έχει προκαλέσει τον τραυματισμό 12 πυροσβεστών, έγινε σήμερα γνωστό από την κυβέρνηση της χώρας.
Η πυρκαγιά σάρωσε τους λόφους Ροκουάντ και Σαν Ροκέ και ένα 24ωρο αφότου ξέσπασε, “150 σπίτια καταστράφηκαν” και “1500 στρέμματα γης” μετατράπηκαν σε στάχτη, έγινε γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών Γκονζάλο Μπλουμέλ, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.
“Καταγράφουμε πρόοδο στις προσπάθειες να περιορίσουμε τη φωτιά, εντούτοις παραμένει ανεξέλεγκτη” συμπλήρωσε.
Η φωτιά ξέσπασε χθες κατακαίοντας χαμηλή βλάστηση προτού εξαπλωθεί ταχέως σε σπίτια, φτιαγμένα από ξύλο και λαμαρίνες. Μπροστά στην εξάπλωση της φωτιάς, η αστυνομία, η πυροσβεστική και ο στρατός απομάκρυναν δεκάδες οικογένειες, που ετοιμάζονταν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Πολλοί αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα σε καταφύγια.
“Δώδεκα εθελοντές πυροσβέστες τραυματίστηκαν και 1.715 νοικοκυριά στην περιοχή παραμένουν στο σκοτάδι” ανακοίνωσε το Εθνικό Γραφείο Εκτάκτων Περιστατικών (Onemi).
Μια ακόμη πυρκαγιά έκαψε 90 στρέμματα βλάστησης στην περιοχή, σύμφωνα με το Onemi.
Οι αρχές, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ξεκίνησαν έρευνα για να καθορίσουν τα αίτια των δύο πυρκαγιών, για την κατάσβεση των οποίων κινητοποιήθηκαν 12 ομάδες πυροσβεστών, στρατιωτικοί, επτά αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα.
Σχετικά Νέα
Αμερικανικά ΜΜΕ: Ο Χέγκσεθ διέρρευσε στο Signal πληροφορίες για χτύπημα κατά των Χούθι
ΟΑμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί τον περασμένο μήνα για μια.
Η Κίνα απειλεί με αντίποινα τους εμπορικούς συμμάχους των ΗΠΑ
Το Πεκίνο προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα κατά των χωρών που διαπραγματεύονται εμπορικές.
Η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας καταγγέλλει το Ισραήλ για «εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες»
Η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας κατηγόρησε σήμερα τον ισραηλινό στρατό για «εκτελέσεις με συνοπτικές.
Η επίσημη δήλωση του Βατικανού για τον θάνατο του πάπα Φραγκίσκου
Ο καρδινάλιος Γιόζεφ Φάρελ, προσωρινός διοικητής του Βατικανού, ανακοίνωσε επίσημα τον θάνατο του πάπα.