Χιλή: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο εικοσιτετράωρο

epa08319554 An employee shows a test kit with which employees are tested for the coronavirus at the AMC location in the Amsterdam UMC, The Netherlands, 24 March 2020. The hospital has prepared for the treatment of patients with the coronavirus. EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Η Χιλή κατέγραψε σήμερα νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, με 4.895 νέες μολύνσεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο, συμπεριλαμβανομένου ενός υπουργού της κυβέρνησης του προέδρου Σεμπάστιαν Πινιέρα.

Η χώρα των 18 εκατομμυρίων κατοίκων έχει συνολικά 73.997 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19, συμπεριλαμβανομένων 761 θανάτων μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στη χώρα στις 3 Μαρτίου. Σαράντα τρεις άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες.

Μεταξύ αυτών που μολύνθηκαν είναι και ο υπουργός Δημοσίων Έργων, Αλφρέδο Μορένο, 63 ετών.

“Ενημερώθηκα ότι το τεστ Covid-19 που έκανα πριν από λίγες ημέρες ήταν θετικό, ευτυχώς δεν έχω μέχρι στιγμής συμπτώματα”, δήλωσε ο υπουργός σε ανάρτησή του στο twitter.

Ο Μορένο είχε τεθεί σε προληπτική καραντίνα μετά από τη διάγνωση με τον ιό ενός μέλους του προσωπικού του.

Τρεις άλλοι υπουργοί, που είχαν έρθει σε επαφή με άτομα που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και είχαν τεθεί σε προληπτική καραντίνα, βρέθηκαν αρνητικοί και επανήλθαν στην εργασία τους.

Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  τρεις γερουσιαστές διαγνώστηκαν με τον ιό, γεγονός που οδήγησε στο κλείσιμο της Γερουσίας και στη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων μέσω τηλεδιασκέψεων.

Το Σαντιάγο είναι το επίκεντρο της πανδημίας, με το 90% των κρουσμάτων στη χώρα και τελεί σε lockdown από τις 16 Μαΐου. Μέχρι τότε, οι κυβερνητικές αρχές είχαν επιβάλει εν μέρει και επιλεκτικούς περιορισμούς, καθώς και μαζικούς ελέγχους.

Ωστόσο, η χώρα καταγράφει τις τελευταίες δύο εβδομάδες πολύ σημαντική αύξηση κρουσμάτων, γεγονός που ώθησε την κυβέρνηση να αποφασίσει υποχρεωτικό περιορισμό για τους 7 εκατομμύρια κατοίκους της πρωτεύουσας.

Σχετικά Νέα