Χιλή – Κορωνοϊός: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020 οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε ότι στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων της χώρας βρίσκονται 394 ασθενείς με την COVID-19, με άλλα λόγια ο χαμηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο του 2020.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για αριθμό «μειωμένο κατά 400» ασθενείς σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και «κατά 3.000 από ό,τι στην κορύφωσή του», όταν η χώρα πληττόταν από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο απέδωσε την ευνοϊκή εξέλιξη σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε στην «ταχεία εφαρμογή του σχεδίου ανοσοποίησης» και στο ότι «κάθε πολίτης» ανέλαβε τις ευθύνες του για να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 9 θάνατοι λόγω της νόσου και 783 κρούσματα του ιού, σύμφωνα με το υπουργείο. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 37.432 νεκρούς επί συνόλου 1.650.985 μολύνσεων στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα υποχώρησαν στα 4.237.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το ποσοστό του πληθυσμού της Χιλής που έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 ξεπερνά το 74% (επακριβώς φθάνει το 74,3%, δηλαδή 14,1 εκατομμύρια πολίτες).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα