

Ένας 24χρονος φοιτητής είναι το τέταρτο θύμα των νέων συγκρούσεων στη Χιλή, επακόλουθων της βαθιάς κοινωνικής κρίσης που βιώνει η χώρα της Λατινικής Αμερικής από τα τέλη του 2019. Ο φοιτητής χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι και λίγο μετά υπέκυψε στα τραύματά του.
Ο 24χρονος φοιτητής υπέκυψε στα τραύματά του δύο ημέρες μετά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο κέντρο υγείας όπου νοσηλευόταν. Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για τον θάνατο οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο οπαδός της ομάδας Colo Colo χτυπήθηκε από αυτοκίνητο της αστυνομίας κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το στάδιο του συλλόγου στο Σαντιάγο έπειτα από αγώνα πρωταθλήματος.
Η νέα ανάφλεξη της βίας καταγράφηκε ενώ οι ταραχές έμοιαζαν να αποκλιμακώνονται εδώ κι αρκετές εβδομάδες, καθώς οι διαδηλώσεις κάθε Παρασκευή στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι πλέον ειρηνικές και αμαυρώνονται σπανιότερα από εκτεταμένα βίαια επεισόδια.
Περίπου τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφότου ξέσπασε η κρίση, πριν από τρεις μήνες, στην πλειονότητά τους σε εμπρησμούς καταστημάτων. Αρκετές χιλιάδες άλλοι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, εκατοντάδες στα μάτια, στην καταστολή των μαζικών κινητοποιήσεων.
Σχετικά Νέα
Η Κίνα απειλεί με αντίποινα τους εμπορικούς συμμάχους των ΗΠΑ
Το Πεκίνο προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα κατά των χωρών που διαπραγματεύονται εμπορικές.
Η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας καταγγέλλει το Ισραήλ για «εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες»
Η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας κατηγόρησε σήμερα τον ισραηλινό στρατό για «εκτελέσεις με συνοπτικές.
Η επίσημη δήλωση του Βατικανού για τον θάνατο του πάπα Φραγκίσκου
Ο καρδινάλιος Γιόζεφ Φάρελ, προσωρινός διοικητής του Βατικανού, ανακοίνωσε επίσημα τον θάνατο του πάπα.
Θάνατοι διασωστών στη Γάζα: Η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας καταγγέλλει «εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες»
Η παλαιστινιακή υπηρεσία πολιτικής άμυνας κατηγόρησε σήμερα (21/4) τον ισραηλινό στρατό για «εκτελέσεις με.