Χειμάρρα: Παραιτήθηκε ο ηττημένος δήμαρχος – Δεν κάνει πίσω ο Ράμα για τον Φρέντι Μπελέρη

Παραιτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηττημένος δήμαρχος της Χειμάρρας. Ωστόσο, ο Έντι Ράμα ετοιμάζεται να διορίσει νέο δήμαρχο αγνοώντας τον εκλεγμένο – και προφυλακισμένο – Φρέντι Μπελέρη.

«Ενημερωτικά sites στην Αλβανία κάνουν λόγο για την παραίτηση του ηττημένου δημάρχου (στη Χειμάρρα) στις εκλογές της 14ης Μάϊου του κ. Γκόρου. Έχει υποβάλλει την παραίτησή του χθες βράδυ στον Περιφερειάρχη Αυλώνα» επεσήμανε στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής, Βαγγέλης Ντουλές αναφερόμενος στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη.

Συγκεκριμένα, ο Γκέργκι Γκόρο έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος χαρακτήρισε τον Γκόρο ηττημένο δήμαρχο.

Ωστόσο, ο Ράμα έσπευσε να δηλώσει ότι ο Μπελέρης δεν μπορεί να ορκιστεί δήμαρχος εάν δεν απαλλαγεί αμετάκλητα από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

«Αυτό ούτε η απόφαση του δικαστηρίου το λέει, ούτε οι διεθνείς συμβάσεις, ούτε το Στρασβούργο, πουθενά δεν υπάρχει γραμμένο. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε, προσβάλλεται το τεκμήριο της αθωότητας» τόνισε ο δικηγόρος του Φρέντι Μπελέρη, Γκένι Γκιζάρι.

«Ναι μεν τον θεωρεί εκλεγμένο δήμαρχο, από την άλλη όμως, δεν είναι μόνο ότι δεν του επιτρέπεται να ορκιστεί, ένα καθαρά διοικητικό θέμα είναι και ότι προκαταβάλει ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει εάν είναι αθώος ή ένοχος δεν θα ορκιστεί. Εδώ υπάρχει μια ωμή παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας» σημείωσε.

«Ο νόμος δεν του απαγορεύει να ορκιστεί από τη στιγμή που δεν έχει στερηθεί από τον κ. Μπελέρη το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Ούτε η ανάκριση, ούτε η δίκη που είναι σε εξέλιξη πληρούν τα δεδομένα στάνταρ μιας κανονικής δίκης. Δεν είναι δίκη που διεξάγεται στη βάση των αποδείξεων, αλλά μια πολιτική δίκη» πρόσθεσε ο δικηγόρος του κ. Μπελέρη.

Πολλοί αναφέρουν πως τις επόμενες ώρες αναμένεται να διοριστεί νέος δήμαρχος από τον Ράμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα