

Ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διαβεβαίωσε τη Δευτέρα, αναλαμβάνοντας επισήμως καθήκοντα στο Πεντάγωνο, ότι ο αμερικανικός στρατός θα συνεχίσει να προσφέρει τη στήριξή του στις «μαζικές απελάσεις» μεταναστών που δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα.
Ο διορισμός του Χέγκσεθ στο «ευαίσθητο» πόστο του επικεφαλής του Πενταγώνου, μία από τις επιλογές του Ντόναλντ Τραμπ με τις περισσότερες επικρίσεις, εγκρίθηκε με ελάχιστη διαφορά ψήφων από τη Γερουσία την Παρασκευή, παρά την κατηγορία σε βάρος του για σεξουαλική επίθεση το 2017, την έλλειψη εμπειρίας του και τις αιτιάσεις για κατάχρηση αλκοόλ.
«Το να συνεισφέρουμε στις μαζικές απελάσεις για να ανταποκριθούμε στον στόχο του προέδρου (Ντόναλντ Τραμπ), είναι κάτι που το υπουργείο Άμυνας θα συνεχίσει να κάνει», δήλωσε στον Τύπο από την είσοδο του Πενταγώνου ο Χέγκσεθ, πρώην ταγματάρχης του στρατού και έως πρόσφατα παρουσιαστής στο Fox News.
Λίγο πριν, ο ίδιος δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει νέα διατάγματα που προβλέπουν την κατάργηση των προγραμμάτων προώθησης της πολυπολιτισμικότητας, της ισότητας και της συμπερίληψης στους κόλπους του Πενταγώνου και στοχεύουν στην επανένταξη στρατιωτικών που απομακρύνθηκαν διότι δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.
«Οι αποφάσεις του προέδρου των ΗΠΑ θα εφαρμοστούν στους κόλπους αυτού του υπουργείου Άμυνας, χωρίς καθυστέρηση και χωρίς καμία εξαίρεση», υπογράμμισε.
Η επικύρωση της υποψηφιότητας του Χέγκσεθ (44 ετών) επετεύχθη χάρη στην ψήφο του αντιπροέδρου Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος χρειάστηκε να παρέμβει έπειτα από μια ισοψηφία 50 ψήφων υπέρ και 50 ψήφων κατά στη Γερουσία. Είναι μονάχα η δεύτερη φορά στις ΗΠΑ που ένας αντιπρόεδρος επεμβαίνει για την επικύρωση του διορισμού ενός μέλους της κυβέρνησης.
Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα συγκεντρώνει την πλειοψηφία με 53 έδρες εκ των 100 της Γερουσίας, όμως τρεις εκλεγμένοι του καταψήφισαν την επιλογή Χέγκσεθ.
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Kαι αν βαρεθεί ο Τραμπ;
Ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που εκκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα; Μπορούν.
Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την έκκληση Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για.
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.