Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ χρειάζεται νέο business plan

«Η ΔΕΗ πάει να γίνει η νέα Ολυμπιακή» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής στο Βόρειο Τομέα Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι η εταιρεία έχει απολέσει το 90% της αξίας της στο χρηματιστήριο από το 2015 μέχρι και σήμερα.

«Θα υπάρχουν προβλήματα και πριν από τις εκλογές» προέβλεψε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6. Μίλησε για σχέδιο σωτηρίας καθώς κατά τη γνώμη του αυτή τη στιγμή δεν θα βρεθεί στρατηγικός επενδυτής.

Σημείωσε ότι έχουν αυξηθεί οι στρατηγικοί κακοπληρωτές και ότι τα χρέη πρέπει να περιοριστούν, κάνοντας λόγο για ανθρώπους με βίλες που δεν πληρώνουν.

Ανέφερε ότι η ΔΕΗ χρειάζεται νέο business plan που θα κάνει την επιχείρηση πιο λειτουργική και σύγχρονη.

Σε σχέση με τις αιχμές Γιούνκερ περί των οικονομικών στοιχείων της κυβέρνησης Καραμανλή, υπογράμμισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ενημέρωσε για τους κινδύνους στην προεκλογική εκστρατεία του 2009.

Είπε όχι σε απολύσεις στο δημόσιο, ναι σε σύγχρονη αξιολόγηση και τάχθηκε υπέρ του 1 προς 5 στο δημόσιο.

«Αν θες να μειώσεις τους φορολογικούς συντελεστές, δεν μπορείς να πας στο 1 προς 1» δήλωσε, κάνοντας λόγο για τις προτεραιότητες της ΝΔ.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι διαστρεβλώνει το γαλάζιο πρόγραμμα ενώ μίλησε και για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

«Θα απευθυνθούμε στο ΚΙΝΑΛ και αυτοί θα τοποθετηθούν» είπε και σημείωσε ότι ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα και αυτό περνάει από μια ισχυρή κυβέρνηση.

 

Σχετικά Νέα