

Ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, με ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Πρακτορείο 104.9», τόνισε ότι κατά τη φετινή χρονιά η Ελλάδα θέλει να στείλει το μήνυμα της επανεκκίνησης της οικονομίας και της εισόδου σε μια εποχή ανάπτυξης για όλους.
«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι οι επενδύσεις είναι βασικό προαπαιτούμενο και φυσικά στην προσπάθεια αυτή ειδικό ρόλο έχει η πολιτική για την ενέργεια και το περιβάλλον. Πιστεύουμε ότι αυτές οι δύο πολιτικές μπορούν να “παντρευτούν” καθώς έτσι ή αλλιώς πάμε σε μια πολιτική πρασινίσματος της ενέργειας με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».
Στην ερώτηση σχετικά με το πόσο εφικτοί είναι αυτοί οι στόχοι, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε: «Αυτή μας η προσπάθεια είναι ενταγμένη στη συνολική κυβερνητική πολιτική και νομίζω ότι συμβάλεις στον εκσυγχρονισμό της χώρας και στην προσαρμογή μας στα δεδομένα των ευρωπαϊκών προηγμένων χωρών»
Τελειώνοντας ο υπουργός Ενέργειας υπογράμμισε: «Η προσπάθεια μας είναι η ενέργεια να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και από την άλλη να είναι προσαρμοσμένη στις σύγχρονες περιβαλλοντικές επιταγές».
Πηγή: dikaiologitika.gr
Σχετικά Νέα
Δ. Αναγνωστόπουλος: Μέσα στον Μάιο θα είναι έτοιμος ο προσωπικός αριθμός – Θα διορθώσει τυχόν λάθη στα μητρώα του καθενός
«Ο προσωπικός αριθμός δεν είναι ένας ακόμα αριθμός που βγαίνει για κάποια συγκεκριμένη χρήση..
Συνάντηση του ΥΠΕΝ Σ. Παπασταύρου με το μέλος του Κογκρέσου Αντιπρόεδρο της Υποεπιτροπής Ενέργειας, Randy Weber
Οι έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και η ενεργειακή ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συζητήθηκαν.
Ν. Ανδρουλάκης: Χωρίς πολιτική αλλαγή, με τη σημερινή κυβέρνηση που υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς, η χώρα δεν θα σηκώσει κεφάλι
«Με ανοιχτά μάτια ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να πάει η.
Σ. Φάμελλος: Δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης
«Προχωράμε για το Συνέδριο δηλώνοντας την κοινή μας βούληση για την κοινωνική και πολιτική.