Χατζηδάκης: Επανεκκίνηση οικονομίας και είσοδος σε εποχή ανάπτυξης για όλους

Ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, με ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Πρακτορείο 104.9», τόνισε ότι κατά τη φετινή χρονιά η Ελλάδα θέλει να στείλει το μήνυμα της επανεκκίνησης της οικονομίας και της εισόδου σε μια εποχή ανάπτυξης για όλους.

«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι οι επενδύσεις είναι βασικό προαπαιτούμενο και φυσικά στην προσπάθεια αυτή ειδικό ρόλο έχει η πολιτική για την ενέργεια και το περιβάλλον. Πιστεύουμε ότι αυτές οι δύο πολιτικές μπορούν να «παντρευτούν» καθώς έτσι ή αλλιώς πάμε σε μια πολιτική πρασινίσματος της ενέργειας με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Στην ερώτηση σχετικά με το πόσο εφικτοί είναι αυτοί οι στόχοι, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε: «Αυτή μας η προσπάθεια είναι ενταγμένη στη συνολική κυβερνητική πολιτική και νομίζω ότι συμβάλεις στον εκσυγχρονισμό της χώρας και στην προσαρμογή μας στα δεδομένα των ευρωπαϊκών προηγμένων χωρών»

Τελειώνοντας ο υπουργός Ενέργειας υπογράμμισε: «Η προσπάθεια μας είναι η ενέργεια να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και από την άλλη να είναι προσαρμοσμένη στις σύγχρονες περιβαλλοντικές επιταγές».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχετικά Νέα