

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική της η Τουρκία. Το νέο διπλωματικό ατόπημα έρχεται αυτήν τη φορά από τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων και πολιτικό εταίρο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί που φωτογραφίστηκε στην έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης με χάρτη, στον οποίο τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, καθώς και η Κρήτη, απεικονίζονται ως τουρκική επικράτεια.
Ειδικότερα, κατόπιν συνάντησης με στελέχη των Γκρίζων Λύκων, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), έλαβε ως δώρο τον επίμαχο χάρτη από τον τυπικό αρχηγό της οργάνωσης Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ -για να ακολουθήσει επίσημη φωτογράφηση και σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Ο ηγέτης μας, κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία μας. Ο Θεός να τον ευλογεί και να του δώσει μακροζωία», αναφέρει το tweet των Γκρίζων Λύκων.
Λίγο νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε εκτοξεύσει απειλές κατά της Ελλάδας για το Αιγαίο.
Η Αθήνα καταδικάζει την “ιδιαίτερα επιθετική” ενέργεια της Τουρκίας
Διπλωματικές πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών έσπευσαν να καταδικάσουν τη νέα τουρκική πρόκληση: «Η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελει ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και ειίαι απόλυτα καταδικαστέα.
Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία, της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση.
Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας» ανέφεραν.
Σχετικά Νέα
Tη διάλυσή του ανακοίνωσε το PKK
Σημαντικό βήμα προς μια «Τουρκία απαλλαγμένη από την τρομοκρατία», χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος.
Εμπρόθεσμη πληρωμή φόρων: Νέα κίνητρα και πλαίσιο για συνεπείς φορολογούμενους
Το πλαίσιο επιβράβευσης των συνεπών οφειλετών, που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή στο επόμενο διάστημα,.
Διπλωματικός «πυρετός» για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
Μετά από 3 χρόνια και 3 μήνες ίσως καταγράφονται οι τελευταίες ιστορικές μέρες ενός.
Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη-Τζ. Μελόνι στη Ρώμη: Τι θα συζητηθεί
Επίσκεψη στη Ρώμη, όπου θα έχει συνάντηση με την Ιταλίδα ομόλογό του, Τζόρτζια Μελόνι.