

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εμπαίζει τις τοπικές κοινωνίες στο προσφυγικό, δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
Όπως σημειώνει, μία εβδομάδα μετά την «απαράδεκτη απόπειρα» να επιτάξει εκτάσεις στα νησιά για τη δημιουργία κλειστών κέντρων – «φυλακών», «ευτελίζοντας μάλιστα το Κοινοβούλιο με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου», η κυβέρνηση της Ν.Δ. εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις των νησιωτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Σε πρωτοφανή αμηχανία, ο αρμόδιος υπουργός ανακοινώνει, κατόπιν εορτής βεβαίως, ότι θα συστήσει ομάδες εργασίας για να βρεθεί μια λύση στο χάος που οι ίδιοι δημιούργησαν. Την ίδια στιγμή, αποποιούμενος τις ευθύνες της κυβέρνησης, ζητάει προσχηματικά από τις τοπικές κοινωνίες να υποδείξουν εναλλακτικές λύσεις, εμμένοντας πάντα στο αδιέξοδο των κλειστών κέντρων».
Κατά τον κ. Χαρίτση, για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση «αποδεικνύει ότι είναι ανίκανη να χειριστεί αποτελεσματικά το προσφυγικό. Όσο δεν ακολουθεί τη λύση της αποσυμφόρησης των νησιών, το μπάχαλο θα συνεχίζεται, με απρόβλεπτες συνέπειες και για τις τοπικές κοινωνίες και για τους πρόσφυγες».
Σχετικά Νέα
Παπασταύρου: Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός απεικονίζει τις ζώνες όπου θα αναπτυχθούν και οι έρευνες για υδρογονάνθρακες
Ο χάρτης που αποτυπώνει τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό αποτυπώνει για πρώτη φορά σε επίσημο ρυθμιστικό κείμενο.
Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την πρώτη Ανάσταση στην Τήνο
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία της πρώτης Αναστάσεως στον Ιερό Ναό.
Μ.Aργυρού: Ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας η αναβάθμιση της S&P
Το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας αναβαθμίστηκε στην κατηγορία ΒΒΒ από τον οίκο αξιολόγησης Standard.
Στα Ιεροσόλυμα ο υφ. Υπ.Εξ. Γιάννης Λοβέρδος για το Άγιο Φως – Τι ώρα θα φτάσει στην Ελλάδα
Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Λοβέρδος, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής.