Χαρίτσης: Μετά τις ευρωπαϊκές προτάσεις η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία

“Μετά και τις ευρωπαϊκές προτάσεις δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην προχωρήσει άμεσα στην ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας και των αγροτών”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Χαρίτσης θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό ζήτησε από την πρώτη στιγμή της κρίσης, με το πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι”, το οποίο επικαιροποιήθηκε 45 ημέρες μετά, “καθώς τα δεδομένα για την οικονομία είναι πιο δυσμενή λόγω της κυβερνητικής ολιγωρίας”.

Κληθείς να σχολιάσει τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα, είπε ότι “υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για την ελληνική οικονομία εκ μέρους των πολιτών”.

Ανέφερε ότι “σε όλα τα ζητήματα που οι ίδιοι οι πολίτες προτάσσουν ως σημαντικά, όπως η οικονομία και τα εργασιακά, η αποδοχή της κυβέρνησης εμφανίζεται μειωμένη” και ότι και “οι ίδιοι οι φορείς των μικρομεσαίων επισημαίνουν πόσο ανεπαρκή και βλαβερά για την οικονομία είναι τα αποσπασματικά μέτρα της κυβέρνησης”. Ωστόσο, σχολίασε, “δεν είναι η ώρα να μετράμε τα ποσοστά των κομμάτων”, αφού “το πολιτικό τοπίο είναι διαρκώς μεταβαλλόμενο”.

Υπογράμμισε ότι “η αβεβαιότητα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης στοιχίζει στην ελληνική οικονομία”, προσθέτοντας ότι “αυτό που μας ενδιαφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταθέσουμε σοβαρές προτάσεις και να ασκήσουμε αντιπολίτευση χρήσιμη στην κοινωνία”, όμως “δυστυχώς δεν βλέπουμε η πολιτική της κυβέρνησης να είναι κοινωνικά χρήσιμη”.

Σχετικά Νέα