Χαρίτσης κατά κυβέρνησης: Υπαρξιακός ο κίνδυνος για τη βιομηχανία και τις ΜμΕ

Βολές κατά των οικονομικών πολιτικών της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αυτό που βιώνει σήμερα ο Έλληνας πολίτης στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στα καύσιμα και σε όλες τις βασικές του ανάγκες, ξεπερνά κάθε όριο αντοχής του, εφ’ όσον αντί οι επιπτώσεις να μετριάζονται αυτές μήνα με τον μήνα βαθαίνουν».

«Παράλληλα ο κίνδυνος είναι πλέον υπαρξιακός για την βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας την χθεσινή επιστολή των 9 συνδέσμων βιομηχανίας της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι, «…όλα αυτά έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με την προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εμφανίσει μια εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση της οικονομίας».

«Η κυβέρνηση αρνείται να λάβει μέτρα κοινής λογικής» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, όπως είναι «η αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή, η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και η αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας στην ενέργεια, με έλεγχο της αγοράς και κρατικοποίηση της ΔΕΗ, ως εθνικού εργαλείου άσκησης ενεργειακής πολιτικής».

Για τις υποκλοπές, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να συσκοτίσει την αλήθεια. Συνιστά πρωτοφανή εκτροπή το γεγονός ότι δεν καλείται ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ στην Βουλή να ενημερώσει για τα ευρήματα των ελέγχων που έκανε η ανεξάρτητη αρχή». Ο κ. Χαρίτσης καταλήγοντας ξεκαθάρισε ότι, «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εξαντλήσει όλα τα πολιτικά και νομικά μέσα έτσι ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να μάθουν οι πολίτες ποιοι ενορχήστρωσαν αυτήν την επιχείρηση δημοκρατικής εκτροπής».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα